Güneş, fabrika gibi yıldız üretiyor

Güneş, fabrika gibi yıldız üretiyor

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın teknik patronu çalıştırdığı takımlarda çok sayıda futbolcu için dönüm noktası oldu

Türk futbol tarihinin başarılı kalecileri ve teknik direktörleri arasında yer alan Şenol Güneş, çalıştırdığı takımlarda parlattığı futbolcularla lige damgasını vuruyor. Aktif oyunculuk kariyerinde Türk futbolunun unutulmazları arasına giren Güneş, teknik adamlık dönemindeki çalışmalarıyla da önemli bir kariyere sahip oldu. Güneş'in görev yaptığı takımlarda parlattığı Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Onur Recep Kıvrak, Tolga Zengin, Umut Bulut, Olcan Adın, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Fernandao ligde mücadele eden önemli oyuncuları arasında bulunuyor.
Milli altyapı gibi
Şenol Güneş'in Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım'ın 1996 Avrupa Şampiyonası, 2008 Avrupa üçüncülüğü ve Galatasaray'daki son iki şampiyonluğunda da payı var. Şenol hoca 1996 Avrupa Şampiyonası'na katılan milli takımda kaleci Nihat Tümkaya, Osman Özköylü, Cengiz Atila, Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Ogün Temizkanoğlu, Abdullah Ercan, Orhan Çıkrıkçı ve Tolunay Kafkas'ı yetiştirmişti. 2008 kadrosunda ise Tolga Zengin, Serkan Balcı, Hüseyin Çimşir, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Gökhan Ünal, Umut Bulut, Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke Güneş'in tedrisatında bulunan oyunculardı. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Onur Kıvrak'a da şans veren Fatih Terim, Güneş'in son takımı Bursaspor'dan Serdar Aziz, Ozan Tufan ve Volkan Şen'i on birde kullanırken, Harun Tekin, Şener Özbayraklı ve Enes Ünal'ı ise kulübede oturttu. nbsp;
İki şampiyonlukta payı var
Terim Galatasaray'daki 3. döneminde Şenol Güneş'in eski öğrencilerine kucak açtı ve 2011-12 sezonunda Ceyhun Gülselam, Engin Baytar, Selçuk İnan, 2012-13 sezonunda ise Burak Yılmaz ile Umut Bulut'u kadrosuna kattı. Güneş'in yetiştirdiği bu 5 futbolcuyla Terim'in Galatasaray'ı ligde iki kez şampiyonluk kazandı. O kadro, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkmış Real Madrid'i yenerek elenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...