Arda'ya çılgın ücret

Arda'ya çılgın ücret

SPOR Haberleri

Vergiler kesildiğinde Barcenolalı yıldızın eline net 4 milyon avro geçecek

41 milyon avro karşılığında Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın alacağı yıllık ücret belli oldu. İspanyol basını, milli futbolcumuzun yıllık 8 milyon avroya imza attığını yazdı. Bu rakamın primlerle birlikte 11 milyon avroya çıkabileceği vurgulandı. Bu ücretin brüt rakamlar olduğuna işaret eden gazeteler vergiler çıkarıldığında Arda'nın cebine girecek paranın yaklaşık 4 milyon avro olacağını belirtti. İspanya'da bu sene yürürlüğe giren yeni vergi kanununa göre bir milyon avronun üzerinde para kazanan profesyonel futbolcular kademeli olarak bu ücretinin yüzde 50'sini maliyeye vergi olarak ödemek zorunda.
Bu arada Arda Turan tüm sezon boyunca maçların yüzde 60'ında yer alması halinde bir milyon avro ek ücret kazanacak. Barcelona Şampiyonlar Ligi ve La Liga kupasını kazanması halinde ise Arda Turan'ın ücreti 1 milyon daha artacak ve 6 milyon avro nete yükselecek. Milli futbolcumuzun aldığı bu ücretin Barca forması giyen ve prim alan futbolcular olarak adlandırılan Messi, Neymar, Suarez ve İniesta gibi oyuncuların çok altında olduğu ifade edildi. Arda Turan, FIFA'nın Katalan kulübüne verdiği ceza nedeni ile Ocak ayından itibaren forma giyecek olması nedeni ile extra primlerden yararlanmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...