Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başakşehir'den dünya arenasına

Başakşehir'den dünya arenasına

SPOR Haberleri

Başakşehir güreş altyapıda 6 yıldır devam eden özverli çalışmalar meyva vermeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir güreş altyapısında yetişen 3 Güreşçi Sırbistan'da yapılan Yıldızlar Avrupa şampiyonası ve Bosna Hersek'te yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonalarına milli mayoyu giyme ve derece yapma başarısını gösterdi.
Başakşehir güreş altyapıda 6 yıldır devam eden özverli çalışmalar meyva vermeye devam ediyor. Başakşehir altyapıda yetişen güreşçilerden 42 Kg Mustafa Safa Yıldırım, 63 Kg A. Fatih Demir ve 85 Kg Tayfun Şenyürek Türkiye Yıldızlar milli takımına giren güreşçiler oldular. 42 Kg Mustafa Safa Yıldırım Sırbistan'da yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen güreş Avrupa şampiyonasında  Avrupa 5.si olurken, 63 Kg A. Fatih Demir Avrupa 3.sü oldu. A. Fatih Demir ayrıca Bosna Hersek'te yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen güreş Dünya şampiyonasında  Dünya 5.si olarak büyük bir başarıya da imza atmış oldular.  Geçtiğimiz yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına 2 sporcu ile katılan ve Dünya 3.sü çıkaran İBB Başakşehir güreş altyapısı bu yıl 3 sporcu vererek başarıların tesadüfi olmadığını göstermiş oldu. Bu aşamaya gelene kadar kendi ilçe, il ve bölge elemelerinden sonra Türkiye şampiyonası ve Uluslar arası güreş turnuvaları gibi bir çok elemelerden geçerek takıma girmeye hak kazanan güreşçiler, 10 sikletten üçünde Başakşehir güreş altyapı imzası bulunuyor. Türkiye'de bulunan binlerce yıldız sporcu arasından ilk 10 kişi arasında 3 sporcunun Başakşehir güreş altyapısından giriyor olması başarının büyüklüğünü göstermesi açısından önemli bir gösterge.
İBB spor klübünün 7 yıl önce Başakşehir'de kurmuş olduğu güreş altyapısı kurulduğu günden beri yüzlerce güreşçi yetiştiriyor. Ata sporumuz güreş sporuna farklı bir vizyon kazandıran Başakşehir güreş altyapı camiada takdirle karşılanıyor. Güreş milli takım hocalarının hepsinin ortak görüşü yeni nesil güreşçilerinin sportif başarılarının yanında ahlaklı ve erdemli bir çizgide olması hepimizi geleceğe dair umutlandırıyor, diyorlar.
- Sporcu, antrönör ve aile üçgeni başarıyı büyütür
Başakşehir Güreş altyapı sorumlusu antrönör Cemal Bakır yaptığı açıklamada “Biz göreve başladığımız zaman bu günleri hedef olarak koymuştuk, kimi arkadaşlarımız bu büyük başarıların gelmesinin kolay olmayacağını düşünsede bugün geldiğimiz nokta hedeflerimize doğru iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu başarıda tabiki antrönör olan evlatlarımın katkısı büyüktür. Biz ekip olarak yola çıktık ve bu yolda bize ailelerin de çok büyük katkısı oldu, başarı zaten sporcu, antrönör ve aile üçgeninde büyür. Bize güvenen ve çalışmaları ile başarı yakalayan sporcu yavrularımıza, antröner evlatlarıma ve desteklerini esirgemeyen ailelere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Bakır, “ayrıca yayınları ile güreş sporuna katkı sağlayan bütün basın kuruluşlarına çok teşekkür ederim” dedi.
- Başakşehir Güreş altyapısı büyük iş başardı…
Bosna Hersek'te yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen güreş Dünya şampiyonası kafilesinde yer alan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım ise “ Başakşehir'de yapılan çalışmalar meyvalarını Türkiye'den sonra Avrupa ve Dünya şampiyonalarında vermeye başladı, Sonsuz hamd ediyoruz. Avrupa ve Dünya şampiyonaların da milli takıma 3 güreşçi birden vermek çok büyük bir başarı, bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımızı, sporcu yavrularımızı ve dernek yönetim kurulu ve üye ailelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.” Dedi. Başakşehir'in güreşte marka olmaya başladığını ve  bu tüm camia tarafından fark edilip ve takdir gördüğünü söyleyen Yıldırım, “Başakşehir Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu, ayrıca bize ilk fırsatta bir salon yapma sözü vermişti, İnşallah sevgili Başkanımızın da desteği ile bu başarıları kalıcı hale getirmek istiyoruz” diye sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...