Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Güreş Şampiyonası yarın Las Vegas'ta başlıyor

/ Kaynak: DHA
Dünya Güreş Şampiyonası yarın Las Vegas'ta başlıyor

SPOR Haberleri  / DHA

Dünya Güreş Şampiyonası yarın ABD'nin Nevada Eyaleti'ndeki Las Vegas kentinde başlıyor. İlk üç gün Grekormen stilde müsabakalar cereyan edecek.

66 kiloda Abdülsamet Günal, 75 kiloda Emrah Kuş ve 98 kiloda Cenk İldem ilk gün sabah seansında mindere çıkacak. Güreşçileri bu şampiyonada iki hedef bekliyor. Biri Las Vegas'ta madalya peşinde koşmak, diğeri de 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde organize edilecek Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için alınacak vize. Sıkletlerinde ilk altıya giren sporcular Rio vizesi alabilecek. FILA (Dünya Güreş Birliği) daha önce bu sayı sekiz olarak belirlemişti.


FEDERASYON BAŞKANI AYDIN, "GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN MADALYA ELBET"
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Grekoromen ve serbest stilde sporcuları zorlu maçların beklediğini ifade ederek, "Gönlümüzden geçen elbette madalya. Zor ama imkansız değil." dedi. 
Aydın, "Dünya Güreşi artık hız kazandı. Buna ayak uydurmak zorundayız. Eskiden hantal ve izlenmesi kalitesiz ve zevksiz müsabakalar yerini, şimdi daha hareketli maçlara bıraktı. Final yapacak kaliteli isimlerimiz mevcut. Bunların yanında elbette madalya bekliyoruz. Tabii Rio Olimpiyatları için alınacak vize sayısının da fazla olması hepimizin yüzünü güldürecek" diye konuştu.


ABD LAS VEGAS'TAN SPORCULARINI KAÇIRDI
Şampiyonaya katılan ülke sporcularının Las Vegas'a gelmesi tamamlandı, ancak turnuvanın iddialı ekibi ev sahibi ABD, güreşçilerini Las Vegas'tan uzak bir bölgede kampa aldı ve şampiyona sabahı kente getirdi.


EKİM'DE BURSA'DA GÜREŞ ŞÖLENİ VAR
Dünya Güreşini yıllarca o zamanki adıyla Yugoslavya uyruklu Milan Ercegan'ın FILA Başkanı olarak yürüttüğü dönemde ikinci başkan olarak görev yapan Bulgar Senof Senof geçen ay yapılan bir toplantı sırasında Federasyon Başkanı Musa Aydın'a Balkan güreşinin yeniden hareketlenmesi için görev verdiği ortaya çıktı. Dünya'nın en büyük güreş turnuvaları arasında gösterilen Dan Kolov ve Nikola Petrov turnuvalarının bir benzeri Ekim ayında Bursa'da organize edilecek. Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Yunanistan ve Türkiye'nin katılacağı serbest ve Grekoromen stilde düzenlenecek. Turnuva sayesinde amaç Balkan güresini 25-30 yıl öncesinin hareketliliğine kavuşturmak. Federasyon Başkanı Aydın, "Bu şöleni Türkiye adına yakışır bir biçimde organize edecek" dedi.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...