Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pique'ye göre ıslıklanmasının sebebi

/ Kaynak: AA
Pique'ye göre ıslıklanmasının sebebi

SPOR Haberleri  / AA

Barcelonalı futbolcu Pique, İspanya Milli Takımı'nda ıslıklanmasını "Barcelona-Real Madrid rekabetine" bağladı.

İspanya Milli Takımı'nda forma giydiği son maçlarda  taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kalan Barcelonalı futbolcu Gerard Pique,  bunun nedenini "Barcelona-Real Madrid rekabetine" bağladı. 
Kendi talebi ile basın toplantısı düzenleyen Pique, ıslıklanmasıyla  ilgili tartışmalar hakkında "Bana göre tek sebep Barcelona-Real Madrid rekabeti  ama bunu başkalarına da sormanız gerek. Geçen yıl Diada'ya (Katalan milli  bayramı) katılıp, Katalonya'nın kendi geleceğine karar verme hakkını savundum ve  hemen arkasından milli maç oynadım. O zaman kimse beni ıslıklamadı. Milli takıma  maksimum performansımı vermeye çalışan biriyim ama Barça-Madrid rekabeti ayrı.  Yaptıklarımdan pişman değilim. Bin defa olsa yine yaparım. Ben böyleyim ve  futbolu bırakana kadar böyle devam edeceğim. Bana böyle tahammül etmeleri  gerekir" açıklamasını yaptı. 
Barcelona-Real Madrid rekabetinde yıllar sonra Barcelona'nın kazandığı  bir dönemin futbolcusu olduğunu ve bundan çok büyük gurur duyduğunu vurgulayan  Pique, sporda rekabetin çok normal olduğunu, insanların da bunu böyle algılaması  gerektiğini savundu. Pique, Barcelona'nın kupa kutlamalarında Cristiano Ronaldo  ve Real Madrid'i hedef alan sözleriyle ilgili "Şık bir şey değil ama ben böyleyim. Kimseye saygısızlık etmedim. Bu tamamen futboldaki rekabetten  kaynaklanan bir şey ve hep böyle olacağım" dedi.
 
"Real Madrid-Juventus maçını Buffon forması giyerek izledim" 
Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid-Juventus  maçından da örnek veren Pique, "Karşılaşmayı Buffon forması giyerek izledim. Bu  rekabetten kaynaklanan bir şey ve asla değişmeyeceğim. Onun dışında Real Madridli  futbolcularla, özellikle Iker Casillas ile aram mükemmel. Çocuğum doğduğunda Iker  ve eşi Sara bana ve Shakira'ya çiçek gönderdi. Iker bence en iyi kaleci.  Maçlarından bir gün evvel umarım size 4 atarlar diye mesaj atıyorum ve ertesi gün  telefonlaşıp gülüşüyoruz. Bu tip şeyler normal" ifadelerini kullandı.
 
Sergio Ramos ile ilişkisi  
Real Madridli diğer bir futbolcu Sergio Ramos ile arasındaki ilişkinin  daha mesafeli olduğunu gizlemeyen Pique, "Sergio ile ilişkimiz başlarda biraz  soğuktu ama son milli takım kampında daha sıcaktık. Iker'in odasında hep beraber  saatlerce sohbet ettik. Sergio ile aramız çok iyi diyemesem de onunla defansta  oynarken kendimi çok rahat hissediyorum. Milli maçtan önceki basın toplantısında  beni savundu. Daha sonra maç sonunda ayaküstü gazetecilere verdiği diğer demeçte  ise ağzından başka şeyler çıktı ama bu normal" şeklinde konuştu.
 
"Milli takımda para için oynamıyorum. Barcelona'da 50 kat fazlasını  kazanıyorum"  
İspanya Milli Takımı ile 70 kadar maça çıktığını söyleyen Pique, "Bu  dakikadan sonra milli takımda forma giymemle ilgili şüphe duyulamaz. Kötü bir şey  yapmadım ve özür dilemem, kendimi savunmam gereken bir şey yok. Milli takımı  bırakmak hiçbir zaman aklımdan geçmedi. Bu en son yapacağım şey olur. Çünkü bu  kargaşayı oluşturanlara hak vermek olur. Teknik direktörümüz bana güvenip  çağırdığı sürece o formayı giyeceğim" değerlendirmesini yaptı. 
Milli takımda prestij için yer almadığını ifade eden 28 yaşındaki  Pique, "Milli Takımda para için oynamıyorum. Barcelona'da 50 kat daha fazlasını  kazanıyorum. Milli takıma gidiyorum çünkü doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum.  Katalonya'yı da destekliyorum çünkü çocukluğumda bana çok şey verdi. Her ikisini  birden desteklemekte sorun yok. Islık bir protesto şekli ve herkes yapabilir ama  ıslıklar benden daha çok takımı rahatsız ediyor. Bu durum hocamız Del Bosque'nin  hoşuna gitmiyor. Onun adına endişeleniyorum ama durum bu ve buna göğüs germek  gerekir" diye ekledi. 
Pique, her şeye rağmen milli takımdaki herkesin bir kozalak gibi  birbirine bağlı olduğunu ve maksimum performansını vermeye çalıştığını vurguladı. 
"Bernabeu'da beni ıslıklarlarsa bu bana senfoni gibi gelir" 
Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere destek verdiğini  yineleyen Barcelonalı futbolcu, "Katalonya ve İspanya arasındaki sorunlar  yüzünden beni ıslıklıyorlarsa bu konuda hemfikir değilim. Barça-Madrid  rekabetinden dolayı bu sözleri söylüyorum. Eğer Santiago Bernabeu'da beni  ıslıklarlarsa bu bana senfoni gibi gelir ama bunun asla milli takımı etkilemesine  izin veremeyiz" diye konuştu. 
Sportif anlamda kendisini çok iyi hissettiğini, insan olarak da hep  pozitif biri olduğunu söyleyen Pique, La Liga'da halen 2 maçlık cezası  bulunduğunu, yaptıkları itirazın İspanya Futbol Federasyonu'nca reddedilmesi  halinde 2 maç daha takımdan uzak kalacağını sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...