Şenol Güneş oyuncularını uyardı: En kritik 22 gün

Şenol Güneş oyuncularını uyardı: En kritik 22 gün

SPOR Haberleri

Lig ve Avrupa'da 22 günlük sürede birbirinden önemli 6 maça çıkacaklarını söyleyen Güneş, “Bu maçlar bizim her iki kulvardaki yerimizi belirleyecek” dedi

HÜSEYİN?EROĞUL - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir maçı öncesi oyuncularına önemli uyarılarda bulundu. Ligin hemen başında verilen milli aranın konsantrasyon kaybına neden olduğunu belirten Güneş, milli takımlardan geri dönüşlerde sorun yaşandığını belirterek böyle bir duruma izin verilmemesini istedi. Başakşehir maçıyla birlikte çok kritik fikstüre başlayacaklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “22 günde biri derbi olmak üzere birbirinden önemli 6 maça çıkacağız. Geçen yıldan 3 günde bir maç yapmaya alışkın olmanız herkes için avantaj. Bu dönemde yaşayacağımız kayıplar ilerleyen zamanlarda telafi edilebilir ama kazanarak geçersek ilerleyen haftalarda çok rahatlarız” diyerek futbolcularını ikaz etti. Son 9 maçta Başakşehir karşısında sadece 1 galibiyet alan Beşiktaş'ın bu maçta şanssızlığını kıracağına inandığını sözlerine ekleyen Güneş, siyah-beyazlı futbolcuları kart görmemeleri konusunda sert bir şekilde ikaz etti. Bu sene 3 kulvarda başarı için mücadele ettiklerini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek takımını eksik bırakan Quaresma örneğinden yola çıkarak, “Kart görmek, ceza almak bu işin doğasında var. Ama takımın menfaatine yaramazsa geri dönüşü çok sert olur. Amatörce görülen kartlarda en sert cezai yaptırımın uygulanması taraftarıyım” diyerek kulak çekti. 

Güneş Panzer'e gaz verdi

Oğuzhan'ın iyileşmesiyle rahat bir nefes alan Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Mario Gomez'den de gol istedi. Milli arada takımla aynı performans seviyesine ulaşan tecrübeli golcünün bu maçta şanssızlığını kıracağına inanan Güneş, özellikle kanat çalışmalarında topun Gomez'le buluşturulmasını istedi. Alman golcünün en büyük silahlarından biri olduğunu takıma anlatan tecrübeli teknik adam, “Gomez'i istediğimiz gibi kullanabilirsek her maçtan 3 puanla ayrılırız” ifadelerini kullandı.

Kim tarihe geçecek?
Lig tarihinde 1875 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş oynadığı maçlarda 2 bin 997 gol kaydetti. Siyah-beyazlılar bu akşam 3 gol atarsak 3 bin barajına ulaşmış olacak ve 3 bininci golü atan futbolcu da Beşiktaş tarihindeki yerini alacak. Beşiktaş bu süre içinde kalesinde 1561 gol gördü. 

Semih ve Emre yok

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında bugün Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Medipol Başakşehir'de, sakatlıkları süren Emre Belözoğlu ve Semih Şentürk, siyah-beyazlı ekibe karşı forma giyemeyecek. İki oyuncunun yanı sıra sezonun ilk yarısını kapatan Alexandru Epureanu da mücadelede yer almayacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...