Beşiktaş, belalısı Başakşehir'i alman panzeriyle yıktı

Beşiktaş, belalısı Başakşehir'i alman panzeriyle yıktı

SPOR Haberleri

Mario Gomez, siyah-beyazlı formayla ilk gollerini Olimpiyat'ta attı. Net fırsatları cömertçe harcayan Kartal, 3000. golü önümüzdeki maçlara bıraktı

HÜSEYİN?EROĞUL - 3 haftada attığı 10 golle dikkat çeken Beşiktaş, belalısı Başakşehir karşısında geçmişe sünger çekerek çıktı. 4. dakikada Gökhan Töre'nin serbest vuruşta içeri ortaladığı topa Oğuzhan kafayla vurarak siyah-beyazlıların niyetinin ciddi olduğunu gösterirken, 7'de Mario Gomez'in çaprazdan çektiği şutu kaleci Volkan son anda ayaklarıyla kurtardı. Bu sezon siyah-beyazlıların yeni gol makinası olması beklenen Mario Gomez, 15. dakikada ilk golünü atarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Olcay'ın ara pasına hareketlenen Alman oyuncu ceza sahası girişinde 4 Başakşehirlinin arasından sert vurarak topu filelere gönderdi. Yaptığı doğru pas tercihleriyle Başakşehir'in oyun kurmasına izin vermeyen ve orta saha hâkimiyetini tamamen eline alan siyah-beyazlılar, ilk yarının son bölümlerinde oyunu tamamen kanatlara yıktı. Beck ve Gökhan Töre ikilisiyle sağdan yakaladığı fırsatları harcayan Beşiktaş, final paslarında doğru tercihler yapamamasına rağmen soyunma odasına 1-0 galip gitti.

İkinci yarı çok kaçırdı

İkinci yarıya Oğuzhan-Necip değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, orta sahada tedbiri arttırmasına rağmen ilk yarıdaki temposunun gölgesinde kaldı. Pas yapmakta güçlük çeken siyah-beyazlıların bu durumundan faydalanmak isteyen Başakşehir oyunu daha ileri taşımayı başardı. Hızlı hücumlarla çeşitli pozisyonlar üreten turuncu-lacivertli ekibin geride bıraktığı boşluklar ön tarafta kaliteli ayaklara sahip Beşiktaş'a avantaj sağladı. 62. dakikada böyle bir fırsatı Mario Gomez geri çevirmedi. Tüm hatlarıyla yüklenen Başakşehir bir anda ikiye bir yakalanınca Gökhan Töre'nin pasına hareketlenen Alman yıldız, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Volkan'la topu farklı köşelere göndererek skoru 2-0 yaptı. 63'te Olcay-Quaresma değişikliği yapan Beşiktaş, Portekizli yıldızıyla 3 bininci golüne çok yaklaştı ancak Quaresma'nın şutunda Başakşehir savunması çizgi üzerinde gole izin vermedi. Başakşehir, Visca ve Mehmet Batdal'la Beşiktaş kalesini rahatsız etse de Tolga Zengin yaptığı kurtarışlarla lacivert-beyazlıların hevesini kursağında bıraktı: 2-0. 

Gomez, “Kale önünde daha çok savaşmalıyız” dedi ve ekledi:
Acımasız olmalıyız

Beşiktaş'ta ilk gollerini Başakşehir karşısında atan Alman oyuncu, “Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum” diye konuştu
Medipol Başakşehir filelerine 2 gol bırakarak, Beşiktaş'ta siftah yapan Mario Gomez çarpıcı konuştu. Alman yıldız önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Gollerin yanı sıra sahadan üç puanla ayrılmak en güzeli. Zor bir maç kazandık. 7-8 gol atacak kadar gol pozisyonu bulduk. Kale önünde daha acımasız davranmamız gerekiyor. Oyunun savunma bölümünde de daha sıkı çalışmalıyız. Rakibe çok topla oynama şansı verdik. Henüz oyun yapımızı oturtmaya çalışıyoruz” dedi. Gomez, “Fiziksel olarak kendimi çok iyi hissediyorum. 4-5 haftadır yoğun çalışıyorum ve bunun meyvelerini almaya başladım. Gökhan'a ve Olcay'a teşekkür ederim, çok güzel asistler yaptılar. Bir de ben Quaresma'ya gol attırayım istedim. Maç 0-0 olsa orada şut çekerdim” açıklamasında bulundu.

Twitter'da Gomez patlaması
Gomez çok acımasızmış. Adam bi sağdan vuruyor, bi soldan. Yeter ki denk gelsin ayağına. @orkunys27
Mario Gomez resitali yeni başlıyor:) inşallah sakatlanmaz, elimizde patlamaz:) @hall_ibrhm
Gomez'in gücünü kim 99 yaptı ya ;) _@mstfstkc
Mario üstün Alman teknolojisi yavaş yavaş ısınıyor @tevafuktur_
Mario Gomez tatile gelmedi renkliler :) @muhammedsuna12









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...