Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şike davasında kader günü! Aziz Yıldırım...

/ Kaynak: DHA
Şike davasında kader günü! Aziz Yıldırım...

SPOR Haberleri  / DHA

Futbolda şike davası yarın görülecek olan 4. duruşmada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

GÜMÜŞDAĞ, AVCI, PARLAK VE ARIBOĞAN TANIK OLARAK DİNLENECEK
Kamuoyunda "Futbolda şike" davası olarak bilinen davanın yarın görülecek olan 4. duruşmasında, Göksel Gümüşdağ, Abdullah Avcı, Ali Parlak ve Lütfi Arıboğan tanık olarak dinlenecek. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki celse haklarında çıkardığı davetiyeye rağmen tanık olarak gelmeyen bu kişiler hakkında, duruşmaya zorla getirilmeleri yönünde karar vermişti.
 
MÜTALAA VERİLMESİ BEKLENİYOR
Önceki celse ayrıca şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporları da mahkemeye ulaşmıştı. Avukatların, hakem ve gözlemci raporlarının incelemesi için bilirkişiye gönderilmesi talebinde bulunmuş mahkeme de heyet olarak raporları kendilerinin inceleyeceğini açıklayarak avukatların talebini reddetmişti. Mahkeme ayrıca, mütalaa hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmetmişti. Savcının yarın mütalaasını açıklaması bekleniyor. 
 
NE OLMUŞTU
3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıtı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti. Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirildi.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...