Beşiktaş, Arnavutluk deplasmanından şen dönüyor

Beşiktaş, Arnavutluk deplasmanından şen dönüyor

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar zayıf rakibi Skenderbeu'yu Sosa'nın golüyle devirip Avrupa Ligi açılışını 3 puanla yaptı

HÜSEYİN?EROĞUL
Beşiktaş, Arnavutluk'tan 3 puanı tek golle aldı. Rotasyona uğrayan kadrosuyla Skenderbeu karşısına çıkan siyah-beyazlılar, ilk düdüğün ardından beklemediği bir dirençle karşılaştı. Kurduğu baskıyla Beşiktaş'ın ileri çıkmasına izin vermeyen Arnavutluk ekibi topu ortada tutmaya çalıştı. 4. dakikada Cenk'in altıpasta Quaresma'ya çıkardığı topla Portekizli gole yaklaştı ancak topu üstten dışarı attı. Oyunu ileri taşımaya çalışan siyah-beyazlı ekip Quaresma'nın sağdan soldan üst üste çektiği şutlarla şansını denerken, Portekizlinin son denemesi 27'de direğe takıldı. Topu Beşiktaş'a bırakan ve tamamen savunmayı düşünen Skenderbeu'nun kilidi ise 28. dakikada Sosa ile açıldı. Defanstan gönderilen uzun topu Cenk ceza yayı üzerinde kafayla Sosa'ya indirdi. Arjantinli oyuncu da gelişine sert vurarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra dengesi bozulan rakibi karşısında daha rahat oynamaya başlayan Beşiktaş, Cenk'le ikinci gole yaklaşsa da kaleciyi geçemedi. 
İkinci yarı kâbus gördük
İkinci yarıda  tamamen kapanan rakibine defans hattıyla birlikte yüklenen Beşiktaş, Arnavut inadını kırmak için 54'te Kerim-Gökhan Töre değişikliği yaptı. Gökhan'ın oyuna girişi de kendini hemen hissettirdi. Skenderbeu savunmasını peşine takmaya başlayan genç oyuncunun pasıyla 57'de kaleciyle karşı karşıya kalan Sosa'nın aşırtması direğin dibinden auta çıktı. Arnavutların fişini çekmek için 61'de Cenk-Mario Gomez değişikliğine giden Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı 66. dakikada yine kaleciye takıldı. Son yarım saatte risk alarak vites yükseltmeye başlayan ve daha çok hücuma çıkmaya gayret eden İskender Bey'in torunları, direkten dönen bir topun ardından hızlı hücuma çıkan Beşiktaş karşısında çaresiz duruma düşse de Gökhan Töre'nin sert şutu kalecide kaldı. 79'da Sosa'nın hatalı pasıyla gole yaklaşsa da Rholdolfo ve Ersan'ın peş peşe müdahaleleriyle bu fırsatı değerlendiremedi. Siyah-beyazlıların son 15 dakikada temposunu yitirmeye başlamasıyla daha çok hücuma çıkmaya başlayan Arnavutluk ekibi, zaman zaman Berisha'nın taşıdığı toplarla tedirgin etse de beraberlik sayısını bulamayınca Beşiktaş, Skenderbeu'yu 1-0 yenerek Avrupa defterini 3 puanla açtı.
Beşiktaş, Arnavutluk deplasmanından şen dönüyor
Sosa'dan sevgilerle
Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, Avrupa kupalarındaki 50. maçına  Skenderbeu karşısında çıktı. Avrupa'da çıktığı 49 maçta sadece iki golü bulunan ve son golünü Metalist formasıyla A.Wien'e 2011 yılında atan Sosa, Arnavutluk ekibine attığı gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Sosa attığı golü hamile olan eşine hediye etti. 




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...