El Clasico tarih oluyor

El Clasico tarih oluyor

SPOR Haberleri

Katalonya bağımsız olursa Barcelona ve Espanyol La Liga'dan atılabilir

Katalonya'nın geleceğini belirleyecek seçim sonuçları açıklandı. Bağımsızlık yanlısı "Junts pel Si" ve "CUP" partileri oyların yüzde 49,8'ini alarak zafer kazandı. Alınan sonucun İspanyol futbolunu da etkilemesi bekleniyor. Zira Katalonya Bölgesi, Barcelona ve Espanyol gibi La Liga'nın iki önemli takımını içerisinde bulunduruyor. Bunun yanında birçok önemli milli futbolcu da Katalan kimlikleri ile biliniyorlar ve eğer bağımsızlık ilan edilirse Katalan oyuncuların İspanya Milli Takımını seçmeme tehlikesi ortaya çıkacak. Ayrıca Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona ve Espanyol'un La Liga'dan atılmaları gündemde. İspanya Yüksek Spor Konseyi  seçim öncesi yaptığı açıklamada, "Bu bölgelerden birinin İspanya'dan ayrılmayı seçmesi halinde özerk yönetimlere ait tüm futbol kulüplerinin otomatikmen ligden atılması gündeme gelecektir" ifadelerini kullanmıştı.
'İspanya futbolu intihar eder'
Spor otoriteleri Messi, Neymar, Suarez ve Arda Turan'ın forma giydiği bir Barcelona'nın La liga'dan atılmasının hem bu kulübe hem de la ligaya zarar vereceğini ileri sürerek bu durumun İspanya'da futbolun intiharı demek olacağını belirttiler. İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas ise "Yasalar çok açık. Sadece Andorra takımlarının ulusal müsabakalarda mücadele etmesine izin veriliyor" ifadelerini kullanmıştı.Espanyol Başkanı Joan Collet, “La Liga'da olmamak gibi bir çaba gösteremeyiz” diyerek bağımsızlık çalışmalarını desteklemediklerini dolaylı da olsa işaret etmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...