Pereira isyanı

Pereira isyanı

SPOR Haberleri

İlk krizi Mehmet Topal'la yaşayan ardından Van Persie'yle takışan Pereira Nani ve Kjaer'le karşı karşıya geldi. Portekizlinin geleceğini derbi belirleyecek

Konu Vitor Pereira olunca, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” atasözü tam yerine denk geliyor. Emrine Türk futbol tarihinin en pahalı kadrosu sunularak göreve getirilen Portekizli teknik adam, Porto ve Olimpiakos'ta kazandığı kupaların da güvencesiyle Fenerbahçe'yi hayallerin ötesine geçireceğini vaat etmişti. Türkiye'de şampiyonluk zaten şarttı ama Avrupa'da da büyük başarılar yakalanacağını iddia ediyordu! Ancak geride kalan süreçte hayaller bir bir suya düşmeye başladı. Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan Shakhtar şokuna “Takım yeni, zaman az” kılıfı uyduran Portekizlinin mumu Avrupa Ligi'nde sönmeye, Süper Lig'de titremeye başladı. Taraftar, 13 resmi maçta beklediğini bulamayınca Pereira'ya isyan bayrağını açarken, bu furyaya futbolcular da katıldı. Göreve geldiği ilk günlerde Mehmet Topuz'la yaşadığı krizi yönetim desteğiyle çözen Portekizli, Robin Van Persie'yle arasındaki buzları eritmeyi bir türlü başaramazken, son olarak Nani ve Kjaer de hocalarına isyan bayrağını açtı.

Yönetim derbiyi bekliyor

Akhisar karşılaşmasında önce vatandaşı Nani, Vitor Pereira'yla ağız dalaşına girdi, hemen ardından Kjaer, Portekizliye el kol hareketleriyle tepki gösterdi. Oyuncuların, takım üzerindeki otoritesi güneş altındaki buz gibi eriyen Pereira'ya karşı cephe almasının birçok sebebi var. Bunların başında gelen ise Portekizlinin idmanlarda istediklerini yapamayanlara hakaretler yağdırması. Basın önünde futbolcularını eleştirmesi de hocaya karşı tepkinin bir diğer sebebi. Gökhan Gönül, Kadlec gibi isimler hak ettikleri şansı bulamamaktan şikâyetçi. Oyuncuların genel tepkisi ise, “Haftalar geçti ama bizim ne oynadığımız hâlâ belli değil. Hoca sürekli ileride basmamızı istiyor. Bunun dışında ne taktik ne bir plan” sözleriyle takım içinde yaşanan karmaşayı dile getiriyor. Tribünler başlayan ateş takım içinde Pereira'nın kazanını kaynatırken, Portekizliyi halen görevde tutan tek faktör yönetim! Ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın sabrı da taşmaya yakın. Sezonun 9. haftasında Kadıköy'de oynanacak Galatasaray derbisi Pereira'nın geleceğini belirleyecek. >M.Emin ULUÇ

Rapor sırası Portekizliye geldi
Neredeyse her maçta not tutan ve saha içindeki oyuncularına talimatlar gönderen Vitor Pereira, kötü gidişatın hesabını bu defa yazılı olarak F.Bahçe Yönetimi'ne sunacak. Fenerbahçe Yönetimi, son 3 maçında galibiyet alamayan Pereira'dan kapsamlı bir rapor istedi. Sportif Direktör Terranao, Pereira'ya “Takımı biran önce toparla” talimatı verirken, Başkan Aziz Yıldırım'dan da Portekizliye uyarı geldi. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray yönetimi de Hamza Hamzaoğlu'ndan kötü gidişatla ilgili rapor istemiş, bu durum uzun süre gündem olmuştu.

LORANT'IN İZİNDE

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe'de görev alan 17. teknik direktör olan Vitor Pereira, 2002'de kovulan Werner Lorant'tan sonra sezona başlayan ancak tamamlayamayan ilk hoca olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...