Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaşlı Tosic tepki çekti! Çetnik selamı...

Beşiktaşlı Tosic tepki çekti! Çetnik selamı...

SPOR Haberleri

Beşiktaşlı oyuncu Tosic, Arnavutluk'la oynanan EURO 2016 Elemeleri karşılaşmasında, onbinlerce Arnavut taraftarın önünde gol sonrası çetnik selamı verdi.

Beşiktaş'ın Sırp defans oyuncusu, Arnavutluk'la oynanan EURO 2016 Elemeleri karşılaşmasında, onbinlerce Arnavut taraftarın önünde gol sonrası çetnik selamı verdi.
 
ÇETNİK SELAMI NEDİR?
Çetnik selamı, milliyetçi Sırpların kullandığı bir selam çeşididir. Serçe ve yüzük parmakları kapatılır ve kalan 3 parmak - baş, işaret ve orta parmak - açık tutularak yapılır. Sırp zafer işareti olarak geçer ve Bosna Savaşı'nda bazı Sırp çetelerinin, Boşnak ailelerin parmaklarını keserek bu işareti yaptırdığı öne sürülür.
Ayrıca dini bir anlamı da vardır ve 3 parmak "Hz. İsa, Tanrı ve Sırpları" temsil eder.
Beşiktaşlı Tosic tepki çekti! Çetnik selamı...

İLK MAÇTA NELER YAŞANMIŞTI?
Sırbistan'da oynanan ve olayların çıktığı ilk karşılaşmada, Arnavut taraftarların maket uçakla statta uçurduğu bayrak olayın fitilini ateşlemişti. Bayrak üzerinde Kosova, Arnavutluk sınırlarının içinde gösterilmişti.
 
MITROVIC BAYRAĞI YAKALAMAYA ÇALIŞINCA SAHA KARIŞMIŞTI
Sırp oyuncu Mitrovic'in bayrağı yakalayarak indirmeye çalışmasına Arnavut futbolcular müdahale edince ortalık iyice karışmıştı. Tribünlerde ve saha içinde oldukça yükselen tansiyon nedeniyle karşılaşma ilk yarının son bölümlerinde durdurulmuş ve ardından tatil edilmişti.
 
DİSİPLİN KURULU CEZA YAĞDIRMIŞTI
UEFA Etik Disiplin Kurulu, maçın ardından Arnavutluk'u 3-0 hükmen mağlup etmiş, ev sahibi Sırbistan'ın da 3 puanı silmiş ve 2 maç sahasını kapatmıştı.
 
Kaynak:Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...