2016 Avrupa Şampiyonasında finallerdeyiz

2016 Avrupa Şampiyonasında finallerdeyiz

SPOR Haberleri

Türk milli takımı dün akşam tarihi bir zafere daha imza attı. 89'da İzlanda'yı yıkan golü Selçuk İnan attı.

A Milli Futbol Takımı'mız unutulmaz bir zafere imza atarak  2016 Avrupa Şampiyonası'na  direkt olarak katılma hakkını kazandı. 1 puana ihtiyacı olduğu grubun son maçında İzlanda'yı 1-0'la deviren ay-yıldızlılar bütün grupların en iyi üçüncüsü olarak Avrupa Futbol Şampiyonası biletini cebine koydu. Fatih Terim karşılaşmaya santraforsuz 4-6-0 sistemiyle başladı. Zaman zaman Arda ve Halkan Çallhanoğlu takımın en ileri ucundaki adamı olarak rakip savunmayı zorlamaya çalıştı. Topa sahip olmak isteyen milliler ilk yarı boyunca bunu başardı ancak oyunu tamamen rakip yarı sahada oynamasına rağmen gol pozisyonu bulmakta oldukça zorlandı. Ay-yıldızlıların ilk yarıda bulduğu en net fırsat 18. dakikada yaşandı. Penaltı noktasında bulunan Ozan Tufan topu hemen gerisindeki Oğuzhan'a verdi ancak genç oyuncu çok müsait bir pozisyonda kötü vurarak meşin yuvarlağı dışarı attı.
Selçuk 90'a astı!
 
Soyunma odasından Hollanda'nın 2-0 geride olduğunu öğrenerek çıkan milliler ikinci yarıya rahat başladı. Karşılaşmanın 65. dakikasında Letonya'dan beklediğimiz skorun gelmesi üzerine Konya Arena tribünleri ayağa kalktı. Millilere bir gol yetiyordu. Fatih Terim sahaya Umut Bulut ve Cenk Tosun'u sürdü ve gole ihtiyacı olan milliler yüklenmeye başladı. Oyun tam istediğimiz gibi rakip ceza sahasında geçiyorken hiç hesaba katılmayan bir durum yaşandı ve Gökhan Töre direkt kırmızı kart görererek takımımızı 10 kişi bıraktı. Kalan 10 dakikada eksik oynamamıza rağmen gol arıyorduk. Arda Turan'ın 85'teki şutu yan ağlara takılınca saç baş yolduk. 89'da kazanılan serbest vuruşta nefesler tutuldu. Topun başına geçen Selçuk İnan muhteşem bir vuruşla meşin yuvarlağı 90'a asarak 3 puanı, zaferi, 2016 Avrupa Şampiyonası biletini getiren golü attı: 1-0. 
 
ARDA TURAN GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI
 
Selçuk İnan'ın 89'uncu dakikadaki frikik golü bütün stadı sevince boğdu. Maçın bitiş düdüğünün ardından kaptan Arda Turan sevinç gözyaşlarına boğuldu. Çimlere kapanıp kalan ve uzun süre dua eden Arda Turan, daha sonra takım arkadaşlarıyla birlikte tribünleri dolaşıp coşkuyu paylaştı. Maçtan sonra ise kaptan çarpıcı açıklamalar yaptı. “Ne diyeceğimi bilemiyorum çok büyük mutluluk yaşıyoruz” diyen Arda, “Letonya'dan sonra hep söyledik; inanıyoruz, hayal satmıyoruz, savaşacağız diye. Türk halkına bir nebze olsun bir armağan verebildiysek ne mutlu bize. Buralarda, bu seviyelerde olmak, bu turnuvalara gitmek önemli. Bu takım bir yere gittiği zaman her şeyi başarabilecek güçte. Orada da en iyisini yapmak için aynı şekilde savaşacağız" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...