Muslera 'Fenerbahçe' öncesi zirve yaptı

Muslera 'Fenerbahçe' öncesi zirve yaptı

SPOR Haberleri

Uruguay Milli Takımı ile iki maçta da rakip forvetlere geçit vermeyen Fernando Muslera'ya hem kendi hocası, hem de Kolombiya çalıştırıcısı övgü dizdi.

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, rüya gibi bir haftayı geride bırakarak Türkiye'ye dönüyor. Milli arada ülkesinin formasını giymek üzere Güney Amerika'nın yolunu tutan Uruguaylı file bekçisi, kusursuz oynadığı iki maçın ardından, adından hayli söz ettirdi. 
 
Galibiyetin kilit ismi
Uruguay önce deplasmanda Bolivya ile karşı karşıya geldi ve 2-0 kazandı. Muslera bu maçta kalesini gole kapattı. Bolivya forvetlerine geçit vermeyen kaleci hocasının övgüsünü kazandı. Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Oscar Tabarez karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada kendisine özel bir parantez açtı, "Muslera bu maçı kazanmamızda kilit bir rol oynadı" dedi. 
Kolombiya'yı ise dün evinde ağırladı Uruguay. Montevideo'daki karşılaşmada ev sahibi ekip, güçlü rakibi karşısında rahat sonuca gitti ve 3-0'lık net bir skorla galip geldi. Bu maçta üç önemli kurtarış yapan 29 yaşındaki başarılı eldiven bir kez daha kalesini gole kapadı ve farklı galibiyette önemli pay sahibi oldu. 
 
Pekerman'ın övgüsünü aldı 
Fernando Muslera'yı öven sadece kendi hocası değildi. Bu maçın öncesinde Kolombiya Teknik Direktörü Jose Pekerman yaptığı açıklamada, deneyimli file bekçisinin hakkını teslim ederek, "Uruguay'a gol atmak zor" açıklamasını yapmıştı. Oyunu iki okuyan bir hoca olarak bilinen Pekerman'ın öngörüsü yerinde çıkıp maç üç farklı skorla bitince, deneyimli çalıştırıcının Muslera övgüsündeki haklılık da tescillenmiş oldu.
 
Derbi öncesi sevinci 
İstanbul derbisi öncesindeki form durumuyla sarı-kırmızılı taraftarı mest eden Muslera, ezeli rakibin karşısına aynı zamanda dinlenmiş olarak çıkacak. Astana deplasmanı ile başlayarak, Uruguay ve Bolivya yolculukları yapan ve ardından tekrar İstanbul'a dönecek olan Fernando Muslera, bu süreçte 35 bin kilometre ve 50 saati aşkın hava seyahatini gerisinde bıraktı. Gençlerbirliği maçında dinlendirilmesi beklenen başarılı file bekçisi, gelecek haftaki Fenerbahçe maçını bekleyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...