Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kriz Saray

Düzenleyen:
Kriz Saray

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar son dönemde çifte lisans krizine benzer birçok olaya imza attı

MURAD TAMER

Galatasaray son zamanlarda hiç olmadığı kadar krizlerle boğuşuyor. Buna son olarak parkede kazanılan F.Bahçe derbisinin, yaşanan lisans problemi sebebiyle masada kaybedilmiş olması eklendi. Özellikle basketbolda yaşananlar krizlerin fazlalığı dikkat çekiyor. Taraftarlar duruma oldukça tepkili. Cemal Nalga skandalının ardından yaşanan son kriz üzerine taraftarlar, "Bu nasıl profesyonel bir kulüp? Hani G.Saray Türkiye'nin Avrupa'ya bakan yüzüydü?" şeklinde yorumlarla tepkilerini dile getirdi. İşte Galatasaray'ın son dönemde imza attığı skandallardan bazıları… 
100. yılda küme düştüler
Yıllarca kupalara ve şampiyonluklara ambargo koyan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı 100. yılında küme düştü. Olayı daha da dramatik hale getiren durum ise sarı-kırmızılıların son maçta kendi saha ve seyircisi önünde tarihi rakibi Fenerbahçe'ye mağlup olarak küme düşmesi oldu.
Cemal Nalga skandalı
2009 yılında İstanbul Uluslararası Basketbol Turnuvası'ndaki Cibona Zagreb maçında diskalifiye edilen Cemal Nalga 5 maç müsabakalardan men cezası almıştı. Ancak bu oyuncu Almanya'da yapılan hazırlık maçlarında takım arkadaşı Tufan Ersöz'ün formasıyla oynatıldı. Skandal üzerine Nalga'ya ve idarecilere cezalar yağarken G.Saray'ın 5 puanı silindi.
İlkan'ı F.Bahçe kaptı
G.Saray Erkek Basketbol Takımı 2010'da 5 yıllık sözleşme imzaladığı İlkan Karaman, ilk iki sezonu Tofaş ve Pınar Karşıyaka'da geçirmişti. Ancak Galatasaray'ın İlkan Karaman ile yaptığı özel sözleşmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildirmemesi üzerine serbest kalan Karaman, F.Bahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Arroyo ve Furkan kaçtı
G.Saray Erkek Basketbol Takımı'nda forma giyen yıldız oyuncular Carlos Arroyo ile Furkan Aldemir, kulübün ödeme yapmamasının ardından sözleşmelerini feshetti. Şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan sarı-kırmızılılar play-off'a erken havlu attı.
Yanlış formayla sahaya!
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı geçen sezon Beşiktaş'ı 73-50 mağlup ettiği maça yanlış formayla çıktı. Yeni formaların giyilmesinin ardından maçın başlaması 27 dakika gecikti. Beşiktaş bu durumun yönetmeliğe aykırı olduğunu belirterek federasyona başvuruda bulununca G.Saray'ın hükmen mağlup sayılması gündeme geldi.
Ataman'dan oyuncuya tokat
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat attı. Genç basketbolcu da hocasını Türkiye Basketbol Federasyonu'na şikâyet etti. Tecrübeli çalıştırıcıya 75 bin lira para cezası verildi.
Şampiyonluk maçına çıkmadılar
Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yapması gereken 7. maça çıkmadı. Sarı-kırmızılı ekip, kulüp yönetim kurulunun, hakem atamalarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle bu kararı alınca Fenerbahçe Ülker otomatikman şampiyon oldu.
Grosskreutz skandalı
Transferin son gününde Alman futbolcu Grosskreutz'le anlaşan G.Saray, sözleşmelerin faksını geç çekince FIFA'nın oyuncu eşleştirme sisteminden onay alamadı. İtiraz eden G.Saray'a ret cevabı geldi. Sarı-kırmızılılar yeni transferinden Ocak ayına kadar faydalanamayacak.
Kizer'e çifte lisans
G.Saray Kadın Basketbol Takımı, F.Bahçe'yi mağlup ettiği derbide yeni transferi Lynetta Kizer'i oynattığı için hükmen mağlup sayıldı. Mevzuata göre Kizer'ın oynaması mümkün değildi. Sarı-kırmızılı yönetim, federasyondan maçtan önce "oynar" lisansı alınmasına rağmen gelen "hükmen mağlubiyet" kararını Tahkim Mahkemesi'ne taşımaya karar verdi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...