Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milena Harikalar Diyarında

Düzenleyen:
Milena Harikalar Diyarında

SPOR Haberleri

Tam bir İstanbul aşığı olduğunu, şekerpare ve Türk müziğine ise bayıldığını söyleyen Milena Rasic, “Türkiye gerçekten harika bir ülke” dedi

VAKIFBANK’IN SIRP YILDIZINDAN TÜRKİYE’YE SAMİMİ AÇIKLAMALAR -MURAD TAMER

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı’nın geçtiğimiz sezon başında kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldızı Milena Rasic ile İstanbul Kalamış’taki Wyndham otelde keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Sempatik ve mütevazı tavırlarıyla sohbetimize neşe katan Sırp voleybolcu, bu enerjisinin sırrını açıkladı: İstanbul’da ve Türkiye’de yaşamak. Mesleği sayesinde adeta dünyanı gezen, Cannes’da 4 sene yaşayan Milena, buna rağmen hayatının en güzel günlerini İstanbul’da geçirdiğinin altını çizdi. Türk kültürünü ve insanlarını çok sevdiğini söyleyen 25 yaşındaki oyuncu voleybolu bıraktıktan sonra bile Türkiye’de yaşamaya devam edebileceğini dile getirdi...

Takımdan başlayalım. Bu sezon harika gidiyorsunuz. Bunun sırrı nedir?
Çünkü geçen sezon Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde üçüncü olduktan sonra hırslandık. Bu sezona çok motive bir şekilde hazırlandık ve ligde 10’da 10, Şampiyonlar Ligi’nde de 3’te 3 yaptık. Yolumuza kayıpsız devam ediyoruz ve tahmin ediyorum bu sezon sonunda bütün hedeflerimize ulaşacağız.
Yeni transferler nasıl bu kadar çabuk uyum sağladı?
Bu sene takımda ciddi değişiklikler oldu ama bence bunlar takımın kimyasını değiştirmeyen transferlerdi. Çok iyi bir ekip olduk ve güçlü bir birliktelik yaşadığımızı düşünüyorum. O yüzden geçen sezondan daha tehlikeli bir takım haline geldik. Performansımız da bunu ortaya koyuyor.
Giovanni nasıl bir antrenör?
Giovanni kesinlikle çok iyi bir antrenör. Bizi her zaman daha iyi olmamız için zorluyor. Elimizden geleni ortaya koymamızı ve yüreğimizle oynamızı istiyor. Her maçın farklı bir konsanstrasyonu var ve bizi bu farklılığa çok iyi hazırlıyor. Giovanni başarı için çok fazla çalışan bir antrenör ve bunun karşılığını da alıyor.
Türkiye’de voleybola olan ilgi nasıl?
Voleybol görebildiğim kadarıyla Türkiye’de oldukça popüler ve bu çok hoşuma gidiyor. Özellikle G.Saray, F.Bahçe ve Eczacıbaşı maçlarında dolu tribünlere karşı oynuyoruz. Bu durum bizim kendimizi oyuna verebilmemiz için oldukça etkili bir faktör. Ayrıca Türkiye’de voleybol organizasyon anlamında kusursuz. Dünya çapında organizasyonlarda yer aldım ve şunu söyleyebilirim ki Türkiye’de profesyonel bir atmosfer var.
Takımdaki en iyi arkadaşın kim?
Robin’le anlaştığımı herkes çok iyi buluyor (gülüyor). Sürekli beraber vakit geçiriyoruz. Yemeğe ve sinemaya birlikte gidiyoruz. Zaten Robin benim oda arkadaşım. 
Kariyer planın nedir?
Voleybolu bıraktıktan sonra ne yapacağıma henüz karar veremedim ama burada sevildiğimi biliyorum. İstanbul’u da çok seviyorum. Hayat size neler getirir bilinmez ama bildiğim bir şey varsa o da çocukluğumdan beri sevdiğim voleybolun içinde olacağımdır.
Hangi taraftar daha iyi? Türkler mi, Sırplar mı?
Türkiye’de aynen Sırbistan’da olduğu gibi taraftarlar takımlarına tutkuyla bağlılar. Arada bir fark göremiyorum. Her iki ülkede de taraftarlar çok çılgın ve maç boyunca durmadan bağırarak şarkı söylüyorlar.
İstanbul’da yaşamak nasıl?
Öncelikle burada yaşamaktan büyük keyif duyuyorum. Hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum. Bebek’te yürümeyi, boğaz kenarında çay içmeyi çok seviyorum. Koşuyolu’nda oturuyorum ve evimin yakınında güzel mekanlar bulunuyor. Buralarda akşam yemeğine çıkıyorum.
Türk yemekleriyle aran iyi mi?
Türkiye’de yaşamayı sevmemin bir başka nedeni yemekler. İskendere bayılıyorum. Bursa’ya gittiğimiz her deplasmanda mutlaka yiyorum. Şekerpare de en sevdiğim tatlı. Her fırsatta hem de biraz abartarak yiyorum. Türk müziğini de çok seviyorum. En beğendiğim şarkı: Harika (Ajda Pekkan&Ozan Doğulu). Arabamda tekrar tekrar dinliyorum. Türkiye gerçekten harika bir ülke. Ben de bunun bir şekilde parçası olduğum için çok mutluyum.

O bir futbol fanatiği
Antrenmanlardan önce bazen takım arkadaşları ile futbol oynadıklarını söyleyen Milena Rasic, "Futbolu çok seviyorum. Takım arkadaşlarıma da alıştırdım. İdmandan önce paslaşarak topu yere değdirmemeye çalışıyoruz.  Sırbistan'da Partizan takımını destekliyorum" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...