Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UEFA’dan Türk takımlarına 22,4 milyon avro

UEFA’dan Türk takımlarına 22,4 milyon avro

SPOR Haberleri

Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, bu sezon oynadıkları maçlardan toplam 22 milyon 440 bin avro gelir elde etti.

AA muhabirinin yaptığı hesaplamaya göre, 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne katılan ve gruplarda mücadele eden Türk takımları, yayın gelirleri hariç Avrupa arenasında hatırı sayılır bir kazancın sahibi oldu.
Şampiyonlar Ligi gruplarına katılarak ilk etapta 12 milyon avro gelire hak kazanan sarı-kırmızılılar, oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 2,5 milyon avro daha gelir elde etti. Şampiyonlar Ligi’nden elenerek UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek olan Galatasaray, toplamda 14,5 milyon avro kazanmış oldu.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndan ikinci olarak üst tura çıkan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa’daki gelirde Beşiktaş’ı geride bıraktı. 
UEFA Avrupa Ligi play-off turlarında 230 bin avro gelir elde eden Fenerbahçe, gruba katılım payı ile mücadeleler sonucu aldığı 2 galibiyet, 3 beraber ve 1 yenilgiyle 3 milyon 480 bin avroluk gelire hak kazandı. Fenerbahçe, grubu ikinci sırada bitirdiği ve son 32 takım arasında kaldığı için de 750 bin avro daha gelir elde etti. Böylece Fenerbahçe’nin Avrupa mücadelesinde şu ana kadar kazandığı gelir 4 milyon 460 bin avroya ulaştı.
Avrupa macerası sona eren Beşiktaş, bundan sonraki gelirlerden de mahrum kaldı. Avrupa Ligi H Grubu’nda oynadıkları 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, toplam 3 milyon 480 bin avroluk gelirle Avrupa’ya veda etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...