Buzda tango

Düzenleyen:
Buzda tango

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar -3 derecede oynanan ve 2 defa geriye düştüğü maçta önce Mario Gomez, sonra Sosa’yla beraberliği sağladı. 90’da bir defa daha sahne alan Arjantinli takımını zirvede tuttu

HÜSEYİN EROĞUL

Derbi moralli Beşiktaş, Mehter takımının desteğiyle -3 derecedeki buz gibi havada mücadeleye baskılı başlayan Osmanlıspor'u buldu karşısında. Siyah-beyazlıları kendi silahı ön tarafta baskıyla yıldırmak isteyen ev sahibi ekip ilk 10 dakikada iki net pozisyona girse de skoru değiştiremedi. Osmanlıspor'un baskısı ilk 15 dakikada Beşiktaş'ın ileri çıkmasını engelledi. Maçın başından beri siyah-beyazlılara zorluk yaşatan Osmanlıspor 20. dakikada Tolga'ya takılırken 21'de Rusescu'nun golü geldi. Kullanılan köşe vuruşunda Beşiktaş savunmasının uzaklaştırdığı top bir anda geri döndü. Savunmanın arkasında topla buluşan Rusescu, açılan Tolga'nın üstünden topu filelere gönderdi: 1-0. Ancak Osmanlıspor'un kalesini savunması 34 dakika sürdü. Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Gomez siyah-beyazlıların kaleyi bulan ilk topunda skora denge getirdi: 1-1. Kartal 44. dakikada bir kere daha sarsıldı. İlk golün sahibi Rusescu'nun pasında N'Diaye sert bir şutla Tolga'yı avladı: 2-1. Beşiktaş penaltı itirazlarıyla ilk yarıyı tamamladı. 
Büyük usta Sosa
Kerim Frei katkısıyla ikinci yarıya çıkan siyah-beyazlılar, 49'da yeniden beraberliği yakaladı. Sosa uzaktan köşeyi müthiş bir bazukayla gördü: 2-2. Ardından N'Diaye'nin şutunu Tolga önledi. Güneş, düşen orta alanını Necip'le takviye etti. Fakat topu ileri taşımakta güçlük çeken Beşiktaş'ta dakikalar geçtikçe panik baş gösterdi. Öne geçmek için risk alan ve geride boşluklar oluşturan siyah-beyazlıların bu zaafından yararlanmak isteyen Osmanlıspor zaman zaman tehlikeli oldu. İki puan uçtu gidiyor derken Sosa on sekiz çizgisinden usta işi sakinlikle topu sürüp bir kere daha uzak köşeye vurdu, takımını sevince boğdu: 3-2.

Buzda tango

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...