Tam saha pres

Düzenleyen:
Tam saha pres

SPOR Haberleri

Son yıllarda attığı her adım, yaptığı her icraat sıkı bir denetim altında tutulan sarı-lacivertlilerin Ülker’le gerçekleştirdiği 90 milyon dolarlık stat anlaşması incelemede

Fenerbahçe Kulübü ile Yıldız Holding A.Ş. arasında yapılan stat isim hakkı anlaşması Sayıştay Dairesi Başkanlığı tarafından incelemeye alındı. Sarı-lacivertlilerin 3 Ağustos 2015’te, Yıldız Holding’le yaptığı isim hakları anlaşması neticesinde dünya markası Ülker’in adı yıllığı 9 milyon dolardan 10 seneliğine toplam 90 milyon dolara Saracoğlu Stadı’na yazılmıştı. Taraflar arasında bu tarihte yapılan protokol Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilmişti. Ancak, Sayıştay’ın sözleşmenin detayları hakkında inceleme başlattığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelerin ardından, Sayıştay Dairesi Başkanlığı'nın Aralık ayında (2015) sözleşmenin evraklarını Ülker'den istediği öğrenildi.
Sürekli olarak inceleniyor
Özellikle 3 Temmuz sürecinden bu yana attığı her adım, yaptığı her icraat sıkı bir denetime tabi tutulan Fenerbahçe için bu yeni bir gelişme değil. Sayıştay denetçileri 2014 yılında da sarı-lacivertlilerin Kalamış tesisleri hakkında maliyeye şok bir rapor hazırlamıştı. Buna göre, hazineye ait olan 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu tespit etmiş, gereğinin yapılmasını istemişti. Ancak Fenerbahçe’nin yaşadığı olaylar bununla da sınırlı değil. Özellikle eğitim kurumları konusunda büyük sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler, tesislerle ve Fenerium’la ilgili de büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. > M.Emin ULUÇ 

DERTLER DERYA OLMUŞ

1-Okullar
∂  Fenerbahçe Üniversitesi 1 seneyi aşkın süredir YÖK’te onay bekliyor.
∂ Fenerbahçe, Maliye Bakanlığı’yla yapılan anlaşma çerçevesince Kenan Evren Lisesi arazisi karşılığında 3 okul 1 spor salonu yaptırdı. Ama MEB araziyi Fenerbahçe’ye vermedi.
∂ Fenerbahçe Koleji’nin arazisi 20 yıllık kiralanmıştı. Ancak Maliye Bakanlığı süre dolmadan araziyi 50 milyon liraya ihaleye çıkardı. Sonra bu rakam 70 milyona yükseltildi. Fenerbahçe 70 milyon 80 bin tl araziyi satın aldı.
2- Fenerium
∂ Kulüp, stadı Futbol AŞ’ye devredecekti. SPK buna onay vermedi. Daha sonra kulüp, Fenerium’la ilgili bağımsız bir şirkete değerleme raporu hazırlattı. Yüzde 80’ine 220 milyon lira değer biçilen Fenerium’u Futbol AŞ’ye devretti. Ama SPK raporu kabul etmedi, yeni değerleme raporu istedi.
3- Tesisler
∂ Kalamış tesislerinde yeşil alan işgaliyle ilgili takip kararı alındı.
∂ AVM, Fenerbank projeleri hükümetten veto yedi.
∂ Maliye Bakanlığı, Topuk Yaylası Tesisleri’nin yıkılmasını istedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...