Devler yenilgi yüzü görmedi

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Devler yenilgi yüzü görmedi

SPOR Haberleri  / Sabah

Ziraat Türkiye Kupası'nda geride kalan 4 haftada, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor 16 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Kupada en büyük sürpriz AMED olurken, Kardemir Karabükspor ise en büyük hayal kırıklığı oluşturan ekipti. Yıldızı en çok parlayan ise Başakşehir'den Cikaleshi oldu. 

Kupanın sürpriz ekibi: 
Amedspor; Başakşehir, Şanlıurfa ve Bandırmaspor'un bulunduğu A Grubu'nda 4 maçta 10 puan toplamayı başardı. Grubun 3 gol ile en az gol yiyen ekibi oldular.

Kupanın hayal kırıklığı: 
C Grubu'nda mücadele eden PTT 1.Lig'in liderle aynı puana sahip ekibi Karabükspor 4 maçta 1 gol atarken, puansız son sırada yer alıyor. Bununla beraber Süper Lig ekibi Mersin İY ise 4 maçta 1 puan alarak hayal kırıklığı oluşturan ekip oldu.

Son dakikalarda coştular
Kupanın tamamı incelendiğinde gol aralıklarında son dakikaların gollü geçtiği dikkat çekiyor. Ekipleri 76 ila 90.dakikalar arasında tam 127 gol atarken, uzatmalarda 24 gol atıldı. İlk 45 dakikalarda 138, ikinci 45 dakikalarda ise 289 gol atıldı. Takımlar ikinci yarılarda, ilk yarılara göre 2 kat daha fazla gol attı.

En golcüsü Sokol Cikalleshi

Ligde forma giydiği 15 maçta 2 gol atan Başakşehirli Cikalleshi, Türkiye Kupası'nda attığı 6 golle gol krallığının zirvesinde yer alıyor. Arnavut futbolcu her 58 dakikada bir gol bulurken, forma giydiği 4 maçın 3'ünde ağları havalandırdı.

Yetenekli Bay Van Persie

Fenerbahçe 'DE sezon başından beri tartışılan Van Persie tartışılmayacak yeteneklerini Kadıköy'de sahneye koydu. Hollandalı ikinci golünde onu özel kılan teknik özelliklerini de sergiledi. Dünyanın en prestijli yerel kupası İngiltere FA Cup'ta 15 maçta 11 gol atan Van Persie, Türkiye Kupası'nda da 2 maçta 4 gole ulaşmış oldu.

Kartal aynı hataya düşmedi

1461 Trabzon, kupada "Bir PTT 1. Lig takımından fazlası" dedirtmeye devam ediyor. Avni Aker'de rakibiyle berabere kalan Beşiktaş, Olimpiyat'ta süper yedeği Cenk Tosun'un 90+1'de attığı golle kazanırken, liderliği de yakaladı. Geçen sezon grubunu ikinci bitiren Kartal, saha dezavantajı ile oynadığı maçta Kayserispor'a elenmişti.

Chedjou gemisini kurtardı

Son yıllarda en popüler mesleklerden biri Galatasaray'da yedek kalmak. Çok dolgun bir maaşla yapılan bu meslekte işin sırrı ise hırs yapıp 11'deki oyuncuları zorlamak hatasına düşmemek. Tıpkı Karşıyaka maçındaki gibi. Donk ve Olcan'ın girişleri ile toparlanan G.Saray üç puanı ise Chedjou'nun duran toplardaki fırsatçılığıyla aldı.

Yusuf devamını getirirse...

Adanaspor önünde istekli oynayan yedek ağırlıklı Trabzonspor 5 golle bunun karşılığını alırken başrolde Yusuf Erdoğan vardı. Attığı iki harika gol belki kendisinin bile unutmaya başladığı yeteneklerini Yusuf'a tekrar hatırlattı. Kendini geliştirirse Avrupa kapıları bile açılabilir, aksi halde kaybolan yetenekler kitabnı da yeni bir sayfa olur.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...