UEFA'dan Galatasaray'a kötü haber

UEFA'dan Galatasaray'a kötü haber

SPOR Haberleri

UEFA, Galatasaray'ın 2015-16 sezonunda söz verdiği finansal kriterleri yerine getiremediğini açıkladı. Aslan, transfer cezası veya Avrupa'dan men alabilir

Galatasaray'a dün akşam saatlerinde şok bir haber geldi. Finansal Fair Play konusunda uzun süredir gözlem altında olan sarı- kırmızılı kulüp, UEFA'nın "Başarısız oldunuz" açıklamasıyla şok yaşadı. UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edilen sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki karar, şubat ayı sonunda belli olacak. UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız oldu. Galatasaray, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edildi. Galatasaray hakkında karar şubat sonunda belli olacak" ifadeleri yer aldı. Galatasaray'a transfer yasağı, para cezası veya Avrupa kupalarından men cezası verilebilir.

Son toplantı 4 Aralık'ta yapılmıştı
Galatasaray Kulübü, Finansal Fair Play kapsamında UEFA ile İsviçre'nin Nyon kentinde bir toplantı yapmıştı. Toplantıya başkan Dursun Özbek, genel sekreter Fatih İşbecer, mali işler direktörü Sedef Hacısalihoğlu ve futbol direktörü Cenk Ergün'ün katılmıştı. Türk kulüplerinin gelirlerine negatif etki yapan son ekonomik gelişmelerin aktarıldığı toplantıda geçmiş dönemlere ait rakamlar da masaya gelmişti. Galatasaraylı yöneticiler, mevcut durumun nasıl ve hangi vadede düzeltileceğini, yeni gelir modelleri ve projelerle UEFA tarafına detaylı olarak aktarmıştı. Sarı-kırmızılılar, ek süre istemiş ama UEFA şubat ayını işaret etmişti.

Özbek Divan'da uyarmıştı
UEFA'nın şok kararıyla ilgili sarıkırmızılı kulüpten gazetemiz baskıya girene kadar bir açıklama gelmedi. Başkan Dursun Özbek, 9 Aralık'ta yapılan Divan Toplantısı'nda konuya değinmiş ve "Konu geçmişe dayalı... 2011'den başlayan 2014'ün sonuna gelen periyodun UEFA kriterlerine uymaması gerekçesiyle kulüp izlemeye alınmış. Bu zararı 2 sene içinde UEFA kriterleri seviyesine getiremedik. Bu konuyla yatıp kalkıyoruz" demişti.

Karabük de yakın takipte
UEFA Finansal Kontrol Kurulu Soruşturma Komisyonu, Hapoel Tel-Aviv (İsrail), Ruch Chorzow (Polonya), Rostov (Rusya) ve Kardemir Karabükspor'u incelemeye devam ettiğini açıkladı. İncelemesi tamamlanan Hull City (İngiltere), Panathinaikos (Yunanistan) ve Sporting CP (Portekiz) takımlarının ise finansal fair play ile uyumlu oldukları için soruşturmalarının ceza gerektirmeyecek şekilde tamamlandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...