Herkese ders olsun

Düzenleyen:
Herkese ders olsun

SPOR Haberleri

“Sorumluluklar bilinmeli ve ortaya doğru çaba konulmalı.”

Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı ceza sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıklamalarda bulundu. "Görüldüğü gibi uluslararası kurullar bu noktada hiç esneklik göstermiyor. İnşallah en kısa süre içerisinde toparlarlar ve Galatasaray tekrar Avrupa'daki yolculuğuna devam eder" diyerek üzgün olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Bu ceza, herkesin sorumluluğunu iyi bilmesi ve bu noktada da ortaya doğru bir çabanın konulmasının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Maalesef bir kulübümüz 1 yıl Avrupa'dan men cezası aldı. Üzücü bir durum. Umut ediyorum ki geleceğe yönelik olarak da yapılması gereken çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" diye konuştu.
Hibe söz konusu değil
Bakan Çağatay Kılıç, çalışmaları son aşamaya gelen kulüpler yasasından da bahsederek, "Spor camiasının, kulüplerinin kendi yönetimlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağı bir yasa" yorumunu yaptı. Türk futbolunun yönetim tarzında bazı eksikliklerin hissedildiğini belirten Kılıç, herhangi bir borcun hibe edilmesi gibi bir durumun da söz konusu olmadığını vurguladı. Kılıç "Yanlış bir algılama oldu,  biz asla bir hibeden söz etmiyoruz. Herhangi bir şekilde bir borcun, bir takım farklı finans kuruluşlarıyla alınabilecek olan bir krediyle ödenmesi, sonra hibe edilmesi gibi bir şey yok. Bir borcun yönetilmesinde destek verilir ama devletin üstlenmesi gibi bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...