Aslan 1-1 arıyor

Düzenleyen:
Aslan 1-1 arıyor

SPOR Haberleri

Formda G.Birliği karşısında Stancu’nun penaltı golüyle geriye düşen Cimbom’un cevabı yine beyaz noktadan Selçuk’la oldu. Puanını 39’a çıkaran sarı-kırmızılılar Avrupa potası şansını tepti

BURHAN CAN TERZİ

Gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi moral arayan ve yeniden Avrupa potasına girmek isteyen Galatasaray, Ankara'da da baltayı taşa vurdu. Gençlerbirliği'nin karşısında net penaltıyla geriye düşen sarı-kırmızılılar, yine tartışmalı bir penaltıyla beraberliği buldu. Deplasmanda 1 puanı zor kurtaran ve pozisyon bulmakta bir hayli zorlanan Cimbom, derbi için de taraftarına umut vermedi. Takımın yıldızı Sneijder'den yoksun sahaya çıkan Galatasaray 4-3-3 formasyonuyla yeşil zemine dizilirken, kaptan Selçuk savunmaya en yakın orta saha oyuncusu olarak görev yaptı. Karşılaşmaya istekli başlasa da, kontrolü eline alamayan sarı-kırmızılılar kalesinde ilk tehlikeyi 7. dakikada yaşadı. Skulason'un pasıyla sol çaprazdan kale önüne kadar inen Aydın, en müsait pozisyonundaki Djalma'ya pasını çıkardı. Ancak tecrübeli golcü müsait pozisyonda topu ıskaladı. 15'te gole yaklaşan taraf bu kez G.Saray oldu. Selçuk'un ortası kaleciden sekerken, Denayer kale önünde vuruşunu yaptı fakat top çizgiden çıktı. Bu pozisyonun devamında Başkent ekibi penaltı kazandı. 
Atamadı penaltı yaptırdı
Rakip kalede yüzde yüzlük pozisyondan yararlanamayan Denayer, dönüşte ceza alanı içinde Stancu'yu düşürdü. G.Saraylı savunmacının rakibini eliyle engellemesi sonucu hakem düdüğünü çalarken, 17'de penaltı noktasına geçen Stancu eski takımını affetmedi: 1-0. Kısır geçen ilk yarı bu sonuçla tamamlanırken, Galatasaray ikinci yarıda rakip yarı alana daha çok oyuncuyla hücum etmeyi hedefledi. İlk 45'e nazaran sarı-kırmızılılar daha etkili olsa da Gençlerbirliği ani hücumlarla G.Saray kalesini tehdit etmeye devam etti.
Selçuk sahnede
60'ta Selçuk'un ceza sahasına girerken yaptığı vuruş Doğa'nın eline çarptı, hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanan Selçuk maça eşitliği getirdi: 1-1. Maça tekrar eşitliğin gelmesinin ardından iki taraf da galibiyet için pozisyon üretmeye çalışırken, G.Birliği 65'te Aydın'la öne geçme fırsatı kaçırdı. Muslera ile karşı karşıya kalan Aydın'ın Bilal'in çok kritik müdahalesi sonucu topu ağlarla buluşturamadı. Son 20 dakikalık bölümde de gole daha çok yaklaşan İbrahim Üzülmez'in öğrencileri oldu; El Kebir ve Stancu ile girilen pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşma 1-1 sona ererken G.Saray yine ışık vermedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...