Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yok böyle bir Goal

Düzenleyen:
Yok böyle bir Goal

SPOR Haberleri

Dünya Kupası ile Pele'nin, Maradona'nın forma-larını, kramponlarını ve futbola ait eşsiz 600 parçayı görmek isteyenler bugünlerde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ne hücum ediyor

MURAD TAMER-TÜRKİYE GAZETESİ

Selim Sefada

Sefada Entertainment Kurucusu

Uzun zamandır sergi işi yapıyorum. Böyle bir serginin doğuşundan haberdar olduğumuzda beraber çalıştığımız Zorlu Center ile iletişime geçtik. Onlar da çok sıcak baktılar ve beraber GOAL! Sergisi'ni ülkemize getirmeye karar verdik. Futbolseverlerin ilgisi bizi oldukça memnun ediyor. Dünyanın en özel sergilerinden birinin ülkemizde yer almasını sağladığımız için gurur duyuyoruz. Misafirlerimiz GOAL! Sergisi’ni görünce yerli versiyonu için de istekte bulunuyor. Bu konuyu da değerlendirmemize aldık. 

Ersin Çetinel

Zorlu PSM Genel Müdür Yardımcısı

GOAL! Sergisi ile her futbolseverin mutlaka görmesi yaşaması gereken eşsiz bir deneyim sunuyoruz. Misafirlerimize sergiye girişte bir tablet veriyoruz. Bütün objeler hakkında bilgileri, görselleri ve videoları bu tablet sayesinde görebilmek mümkün. İnteraktif olması da oldukça renkli olan sergiyi farklı kılan unsurlar arasında yer alıyor. 800 metrekarelik bir alanda 600 özel obje bulunuyor. Ayrıca donanımlı rehberlerimiz de misafirlerimize ziyaretleri süresince yardımcı oluyor. 

 

 

Futbol dünyasının harikalar diyarı diyebileceğimiz GOAL! Sergisi İstanbul'da arzıendam ediyor. Dünyada bu sene sadece beş ülkenin ev sahipliği yapabileceği bu eşsiz sergi, Sefada Entertainment ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin iş birliğiyle Türkiye'ye getirildi. Dünyanın şanslı beş ülkesinden biri olmamızı sağlayan sergiye adımınızı atar atmaz heyecanlanıyorsunuz. Bir tarafta Pele'nin forması, diğer yanda Roberto Baggio'nun 200. golü şerefine üretilen şapkası var. İki adım atınca karşınıza Bobby Moore heykeli özel serisi çıkıyor. Tarihin bilinen en eski futbol topunu görünce ağzınız açık kalıyor, dört bir yanınızdaki objeleri farkettikçe hangi yöne bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Girişte sizi karşılayan devasa forma bölümünü hipnotize olmuşçasına seyrediyorsunuz. 1930-1974 yılları arasında FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takıma verilen Rimet Kupası’na kadar uzanan geniş bir yelpazede parçalar yer alıyor sergide.

 

Ünlüler akın ediyor
Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 5 Haziran'a kadar görebileceğimiz sergiye futbol severler büyük ilgi gösteriyor. Burada her gün bir ünlüyü görmeniz de olası. 300 binden fazla objesi ve 30 milyon avroluk değeriyle futbol dünyasının en kapsamlı koleksiyonunu görmeye can atanlar arasında futbol ve sanat dünyasının yıldızları da bulunuyor. Ne de olsa Dünya Kupası'nı, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı ve her biri tarihî eser niteliğindeki nadide objeleri bir arada görebilmek, büyük ihtimalle hayatta bir daha yakalanması mümkün olmayan bir fırsat. Goal! Sergisi ziyaretçileri, Barcelona’dan Milan’a, Manchester United’dan, Bayern Münih’e kulüp bazında dünya futboluna önderlik eden takımların dünü ve bugününe tanıklık ediyor. 
Tabletlerle maç heyecanı
Baştan sona bir tarih sunan Goal! Sergisi, interaktif yönüyle de misafirlerine benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler interaktif bir ortamda, her mevkide yer alan birbirinden ünlü futbolcularla kendi takımlarını oluşturarak, başka bir sergi ziyaretçisiyle ya da tabletlerle kozlarını paylaşabiliyor. Teknik direktörlüğünü üstleneceği kendi rüya takımıyla hayalindeki başarılara ulaşma şansını yakalıyor, hatta şampiyonluk keyfi yaşayabiliyor. 7'den 70'e büyük rağbet gören GOAL Sergisi'nin Zorlu PSM’den sonraki durakları; Budapeşte, Brüksel, Londra ve Lizbon olacak. 

BİLET FİYATLARI DA UYGUN
GOAL! Sergisi’nin biletleri, Zorlu PSM ve Biletix gişeleriyle zorlucenterpsm.com ve biletix.com internet siteleri üzerinden satılıyor. 30 liralık sergi biletlerini, öğrenciler 15 liraya satın alabiliyor.

Yok böyle bir Goal

Yok böyle bir Goal

Yok böyle bir Goal

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...