Viyana'nın fethi

Düzenleyen:
Viyana'nın fethi

SPOR Haberleri

Terim'in talebeleri Junuzovic'in golüyle geri düşse de Hakan Çalhanoğlu'nun muhteşem frikiği ve Arda'nın zeka ürünü vuruşuyla galibiyete uzandı

UĞUR AKTAN

Euro 2016 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımımız, güzel Avrupa Şampiyonası anılarımızın olduğu Ernst Happel’de Avusturya’yı Hakan Çalhanoğlu ve Arda’nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak 3. dakikada yaşandı. Bu sezon Premier Lig’de 10 golü bulunan Arnautovic’in taşıdığı topla ceza sahasında buluşan Alaba’nın şutu Mehmet Topal’a çarparak kornere çıktı. Türkiye’nin ilk organize atağı 11. dakikada geldi. Yaklaşık 1.5 dakika seri paslaşmalarla topa hakim olan milliler Hakan Çalhanoğlu’nun şutuyla gole yaklaştı ancak bir dönem Beşiktaş forması da giyen Ramazan Özcan kalesinde başarılıydı. 22. dakikada yine Arnautovic sağ kanattan taşıdı, Junuzovic ceza sahasında yaptığı tek vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı: 1-0. Golün ardından organize olmakta zorlanan Türkiye katı Avusturya savunmasının kilidini 43. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile aştı. Kaleyi karşıdan gören frikiği iyi değerlendiren yıldız oyuncu düzgün bir şutla ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.
Ramazan’dan büyük hata
Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan taraf ev sahibi Avusturya oldu. 53. dakikada sosyal medya hesaplarındaki Galatasaray paylaşımlarıyla ünlü Bayern Münihli David Alaba ceza sahası dışından etkili vurdu ama Volkan Babacan zor da olsa kontrol etti. 56. dakikada Avusturya’nın aslen Sinoplu kalecisi Ramazan belki de kendi ülkesiyle oynamanın heyecanıyla futbolun hatalar oyunu olduğunu bir defa daha hatırlattı. Ramazan’ın son adam olarak yaptığı pas hatasını iyi değerlendiren Arda güzel bir aşırtma vuruşla millileri öne geçirdi: 1-2. Maçın son bölümü çok sayıda oyuncu değişikliği sebebiyle temponun düşmesini beraberinde getirirken, 90 dakika sonunda gülen Milan teknik direktörü olduğu dönemde “Hazırlık maçları önemlidir, kazanma alışkanlığı sağlar” diyen Fatih Terim’in takımı oldu.

Viyana'nın fethi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...