Elvan'a iki yıl men

Düzenleyen:
Elvan'a iki yıl men

SPOR Haberleri

2007 Dünya Şampiyonası'nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan Elvan Abeylegesse’nin kazandığı bütün madalyaları geri verme ihtimali yüksek

Son yıllarda Türk atletizmini sarsan doping skandallarına bir yenisi daha eklendi. Yapılan testlerde yasaklı maddeye rastlanması üzerine milli atlet Elvan Abeylegesse'ye 2 yıl men cezası verildi. 2007 yılında yapılan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Abeylegesse'nin verdiği numune sonuçları pozitif çıkmış ve örneğinde yasaklı maddeye rastlanmıştı. Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA), yapmış olduğu kontrollerde milli atletin örneğinde yasaklı maddeye rastlandığı gerekçesiyle Türk Atletizm Federasyonu'na gereğinin yapılmasını yönünde bir yazı göndermişti. Aylardır devam eden soruşturmada Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, sporcunun son savunmasını aldığı ve 2 yıl men kararını verdiği öğrenildi.
Ceza 4 yıla çıkabilir
Doping yaptığı gerekçesiyle savunması istenen milli atlet Elvan Abeylegesse'nin IAAF'a dava açtığını, sporcunun menajeri Önder Özbilen duyurmuştu. Özbilen, WADA akredite laboratuvarların birinde görev yapan bir uzmandan aldığımız rapor var. Geriye dönük analiz incelemelerinde 8-9 tane teknik hata yapılmış" ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişme milli atletin açtığı davanın seyrini değiştirebilir. Elvan'a verilen 2 yıl men cezasının WADA tarafından az bulunabileceği ve cezanın 4 yıla çıkarılabileceği öğrenildi.

DOPİNG YAPAN MİLLİ SPORCULAR

Bu çile bir bitse!

ATLETİZM
Süreyya Ayhan Kop 
(Ömür boyu men)
Nevin Yanıt 
(2014'te 2 yıl men)
Eşref Apak 
(2013'te 2 yıl men)
Aslı Çakır Alptekin
(2015'te 8 yıl men)
Binnaz Uslu
(Doping ortaya çıkınca 2005'te sporu bıraktı)
HALTER
Nurcan Taylan 
(2012'de 4 yıl men)
Sedat Artuç
(2007'de 1 yıl men)
Halil Mutlu
(2005'te 2 yıl men)
GÜREŞ
Şamil Erdoğan 
2014'te müsabakalardan men edildi

IAAF'İN  KARARI  BEKLENECEK

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bundan sonra IAAF’in verilen cezayı yeterli bulup bulmayacağının bekleneceğini söyledi. Elvan 2007 Osaka'da 10 bin metrede gümüş madalya kazanmıştı. Etiyopya asıllı sporcunun ceza alması halinde bu madalya geri alınacak ancak cezanın Elvan'ın 2008 Pekin Olimpiyatı’nda kazandığı 5 bin ve 10 bin metredeki gümüş madalyaları etkileyip etkilemeyeceğine IAAF karar verecek.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...