Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Atletico Madrid, Barcelona’yı 2-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Atletico Madrid, ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Barcelona'yı Vicente Calderon'da konuk etti.

İKİNCİ GOL PENALTIDAN
Maça oldukça etkili başlayan ev sahibi ekip, 36. dakikada Griezmann'ın golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Barcelona beraberlik için ataklarını sıklaştırırken, Atletico Madrid kontrataklarla ikinci golü aramaya başladı. 88. dakikada İniesta ceza sahasında topa elle müdahale edince, Atletico Madrid penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Griezmann skoru 2-0'a taşıdı.

Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
ATLETİCO MADRİD YARI FİNALDE

Bu gol aynı zamanda maçın da skoru olurken, Atletico Madrid yarı finale yükseldi. Bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşayan Atletico Madrid taraftarları, uzun süre stadı terk etmedi. Futbolcular da soyunma odasından çıkarak taraftarlarının kutlamalarına katıldı.

LUIS ENRİQUE: 'ÜZGÜNÜZ'

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında 2-0 yenildikleri Atletico Madrid'e elenen Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique "Hedefimiz tüm kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek." dedi. Düzenlenen basın toplantısında, "Kötü bir dönemdeyiz." yorumunu yaparak Barcelona'daki form düşüklüğünü kabul eden Luis Enrique, "Normalin üzerinde gol pozisyonlarında zorlanıyoruz." ifadesini kullandı.
"Bu yenilgide teknik direktör olarak sorumluluğunuz nedir?" şeklindeki bir soruya ise İspanyol teknik adam, "yüzde 99." dedikten sonra düzelterek, "Hayır. Yüzde 100. Çünkü teknik direktör olarak tek sorumlu benim." cevabını verdi.
Atletico karşısında alınan yenilginin ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin takım için "bir test" olacağını savunan Luis Enriuqe, "Hedefimiz tüm kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek. Önümüzde iki kupa daha var. Ve hedefimiz bunları kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
ARDA TURAN ISLIKLANDI

Öte yandan, karşılaşmanın 64. dakikasında Rakitic'in yerine oyuna giren Arda Turan, maç boyunca Atleticolu taraftarlarca ıslıklandı. Barcelona'nın ihtiyacı olan desteği veremeyen, ikili mücadelelerde top kaybeden Arda, dikkate değer bir futbol ortaya koyamadı. Arda, Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri maçın ardından sahada Filipe Luis, Atleticolu bazı teknik yardımcıları ve yöneticileri tebrik etti.
Sport gazetesi Arda Turan için yaptığı yorumda, "Rakitic'in yerine oyuna girdikten sonra takımı daha da kötüleştirmedi. Arda için söylenebilecek en iyi şey bu. Sağ kanatta oynayıp, hücumları zenginleştirmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.
İspanyol basını ayrıca, maçın uzatma dakikalarında Gabi'nin elle dokunup Barcelona lehine serbest vuruşa neden olduğu pozisyonda İtalyan hakem Rizzoli'nin yanlış karar verdiğini, pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu ve Barcelona lehine penaltı verilmesi gerektiğini savundu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...