Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu farklı mağlup etti

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu farklı mağlup etti

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın kazandığı haftada puan kaybına tahammülü olmayan sarı-lacivertli takım Volkan Şen (2), Fernandao ve van Persie (pen.) ile sonuca gitti

UĞUR AKTAN

Şampiyonluk yolunda geride kalan Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 3 puanla kapattığı haftada sahasında Mersin İdman Yurdu'nu ağırladı. Yarıştan kopmak istemeyen sarı-lacivertliler karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe, sarı-lacivertli taraftarların takıma yaptığı ıslıklı protesto ve Ersun Yanal tezahüratlarının gölgesinde başlayan 90 dakikaya erken gelen gollerle start verdi. 7. dakikada Nani'nin pasını iyi kontrol eden Volkan Şen topla ceza sahasına sokuldu, milli futbolcunun yaptığı düzgün vuruş Pereira'nın takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golün hemen ardından 9'da bir defa daha sahneye çıkan Volkan, Josef'ten aldığı pas sonrası kale sahasında sadece dokunarak takımını rahatlattı: 2-0. Erken gelen farklı skorun da etkisiyle temposu düşen maçta Mersin İdman Yurdu'nu umutlandıran gol 45+2'de Güven’den geldi ve soyunma odasına tek farkla gidildi: 2-1. 
Islıklar altında 
54'te Kjaer'in hatasıyla Welliton gole yaklaşsa da Gökhan Gönül son anda araya girdi ve takımının olası bir ikinci Akhisar maçı yaşamasına izin vermedi. 57'de oyuna ikinci yarıda dahil olan Fernandao, van Persie ile yaptığı verkaç sonrası farkı yeniden ikiye çıkardı: 3-1. 63'te Güven'in elle oynamasıyla kazanılan penaltıda Van Persie topun başına geçti. Hollandalının Pereira'ya sarılarak yaşadığı gol sevinci gecenin en akılda kalan görüntülerinden biriydi: 4-1. Kalan bölümde oyuna sonradan giren Diego da taraftar tepkisinden nasibini alırken, sarı-lacivertli takım sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı ve lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını yeniden 5'e indirerek şampiyonluk umutlarını son beş haftaya taşımayı başardı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...