İstanbul'un yıldızı

Düzenleyen:
İstanbul'un yıldızı

SPOR Haberleri

İsviçreli Voegele'i 2-0'la geçerek tarihte ilk defa WTA finaline kalmayı başaran Türk sporcu olan Çağla Büyükakçay bugün şampiyonluk maçına çıkacak

Türkiye teniste tarihi bir gün yaşadı. Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda İsviçreli Stefanie Voegele'yi 2-0 yenerek finale çıktı. Milli tenisçimiz böylece WTA turnuvalarında finale yükselen ilk Türk sporcu oldu. Çağla Büyükakçay bugün 16.00'da oynanacak finali de kazanırsa adını tarihe altın harflerle kazıyacak. Garanti Koza Arena'da oynanan yarı final müsabakasında, İsviçreli raket Stefanie Voegele karşısında maça fırtına gibi başlayan 26 yaşındaki sporcu, üç defa servis kırdığı ilk seti hiç oyun vermeden 6-0 kazanarak 1-0 öne geçti.
Voegele'yi geri döndürmedi
İkinci sete de servis kırarak başlayan Çağla, kendi oyununda da hata yapmadı ve 2-0 öne geçti. Maçtaki ilk oyununu alan Voegele durumu 2-1'e getirdi ve ilk servis kırma puanını değerlendirerek durumu 2-2'ye getirdi. Çağla geri adım atmadı. Rakibinin servisini ikinci defa kırarak 3-2 öne geçen 26 yaşındaki tenisçi, avantajını fazla koruyamadı. Üç oyunluk seri yakalayan Voegel durumu 5-4'e getirdikten sonra rakibine aynı şekilde cevap veren Çağla Büyükakçay, sonraki seti de 7-5 kazanarak adını finale yazdırdı. Milli tenisçinin finaldeki rakibi Karadağlı Danka Kovinic oldu.  

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...