Galatasaray Odeabank, Eurocup şampiyonu

Düzenleyen:
Galatasaray Odeabank, Eurocup şampiyonu

SPOR Haberleri

Galatasaray Eurocup finalinde Fransa'da 66-62 kaybettiği ilk maçın rövanşında Strasbourg'u 78-67 yenerek şampiyon oldu. Eurocup'ı müzesine götüren Ergin Ataman'ın öğrencileri, Galatasaray'a erkekler basketboldaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirerek tarihe geçti. Cimbom, THY Euroleague'e de doğrudan katılım hakkı kazandı. Tarihi finalde McCollum ve Lasme 16'şar sayıyla yıldızlaştılar

Galatasaray Odeabank, tahmin edildiği-öngörüldüğü gibi maça çok tempolu ve başladı. Biletleri çıktığı gün 5 dakikada tüketen ve 12 bin 500 kişilik Abdi İpekçi Spor Salonu'nu tamamen dolduran taraftarlarının müthiş desteğini arkasına alan Cim Bom; Vladimir Micov, Blake Schilb ve Sinan Güler'in üçlükleriyle ilk 2.5 dakikayı 9-2 önde geçti. Ardından Micov'un skoru 11-2'ye getiren basketiyle Strasbourg ilk molasını aldı. Toparlanan Strasbourg ilk çeyreğin bitimine 4 dakika kala skoru 18-9 yaptı. Ancak sahneye akşamın yıldızlarından Sinan Güler çıktı.

Üçlüğüyle skoru 21-9'a getiren Galatasaray Odeabank'ın kaptanı Sinan Güler, ardından bir turnike ve bir asistle skorbordun 25-9'u göstermesini sağladı. Sarı-kırmızılı temsilcimizin 27-16 önde bitirdiği ilk çeyrekte Sinan Güler 11 sayı, 2 asist ve 2 ribaundla oynadı. Micov ve Schilb de bu bölümde 5'er sayıyla oynadı. İlk çeyrekte 5'te 4 üçlük isabetiyle oynayan Galatasaray Odeabank'ta sadece Göksenin Köksal üç sayı çizgisinin gerisinden başarılı olamadı. 

İkinci çeyrekte toparlanan ve özellikle savunmasını sertleştiren konuk Fransız temsilcisi, bitime 3.36 kala skoru 37-34 yapıp farkı 3 sayıya kadar indirdi. Ergin Ataman'ın molasından sonra hücumda yeniden kıpırdanan Galatasaray Odeabank, ilk yarıyı 43-35 üstün tamamlayarak soyunma odasına girdi. Üçüncü çeyreğe Göksenin'in üçlüğüyle başlayan Galatasaray Odebank skoru 46-35 yaptı. Ardından yine Göksenin ile 3 sayılı isabet bulan sarı-kırmızılı temsilcimiz skoru 51-37'e getirdi. Bu bölümde Duport, Collins ve Campbell ile sayılar bulan Strasbourg direnç gösterdi. Üçüncü çeyreği de Galatasaray Odeabnk 61-54 önde tamamladı.

Eurocup'ta sezonun MVP'si seçilen Errick McCollum, son çeyreğe damga vurdu. Çeyreğin başında üst üste bulduğu 5 sayıyla skoru 66-56 yaptı.

Maçın son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. McCollum'un üçlüğüyle 73-60 önre çıkan Galatasaray Odeabank, Collins'in sayılarına engel olamayınca bitime 02.50 kala skor 73-67 oldu.

Maçın son anlarında özellikle kaptanı Sinan Güler7in liderliğinde kontrolü elinde tutmayı başaran Galatasaray Odeabank, Strasbourg'u 78-67 yenerek Eurocup şampiyonu oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...