Adı aslan, işi destan!

Düzenleyen:
Adı aslan, işi destan!

SPOR Haberleri

İlk maçı 4 sayı farkla kaybeden Cimbom Abdi İpekçi'de Fransız ekibine şans tanımadı. Sarı-kırmızılı takım futboldan sonra basketbolda da Avrupa'nın 2 numaralı kupasını Türkiye'ye getirdi.

Burhan Can Terzi

G.Saray EuroCup finali rövanş maçında Strasbourg'u Abdi İpekçi'de 78-67 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı ve Türkiye'yi sevince boğdu. İlk maçı 4 sayı farkla (62-66) kaybeden temsilcimiz tarihi rövanşı 11 sayı farkla kazandı ve destan yazdı. 

MÜTHİŞ SAVUNMA

Aslan maça müthiş bir savunmayla başladı. Micov, Schilb ve Sinan'ın üçlük yağmuruyla 11-2'lik seri yapan Cimbom ilk 4 dakikada rakibine sadece 2 sayı verdiği birinci çeyreği son bölümde Collins'le toparlanan Strasbourg önünde 27-16 üstün geçti. 2. periyotta sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz Weems ve 37 yaşındaki Campbell'i durdurmakta da güçlük çekti. Bitime doğru Micov ve Schilb'le skor üreten G.Saray soyunma odasına 43-35'lik galibiyetle döndü.  

MİCOV SAHNE ALDI

3. çeyrekte açılışı Göksenin ve Lasme'nin sayılarıyla yapan (53-40) Aslan, Campbell'ın üretkenliğini önlemekte yine güçlük çekti. Pota altı ve üçlük hünerlerini sergileyen ABD'li oyuncu farkın açılmasına izin vermedi: 55-47. Bu bölümde yine de Micov'un asistleri Lasme'nin skorerliğiyle istediğimiz gibi götürdüğümüz periyodun son dakikaları karşılıklı top kayıplarına sahne oldu. Howard'ın üçlüğü keyfimizi kaçırsa da (61-54) 4. periyoda sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle girildi. 

BÜYÜK USTA MCCOLLUM

4. çeyreğe McCollum'un bir üçlük, biri ikilik atışlarıyla büyük moralle başladık: 66-56. Ardından ABD'li oyuncunun Campbell'e bloğu tribünleri coşturdu. Strasbourg'un arka arkaya hücumlardan boş dönmesi canımıza can kattı. 4 faule çıkan McCollum'un bitime 4.20 dakika kala attığı üçlük tribünleri sevince boğdu: 73-60. Fakat Collins ve Fofana'nın sayıları maçı yine strese soktu: 73-67. Bitime 45 saniye kala McCollum'un iki serbest atış sayıları farkı 8'e çıkardı: 75-67. Leloup'un kaçırdığı üçlük ve ardından Sinan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu iki sayıyla birlikte çaldığı topu da güle oynaya basket yapması şampiyonluğun müjdesi oldu: 78-67. 

HERKES GÜVENSİN

G.Saray Başkanı Dursun Özbek şampiyonluktan dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, "G.Saray ilklerin takımı, burada da bunu gösterdi. Koç Ergin Ataman'ı ve bütün oyuncuları kutluyorum. Herkes bize güvensin. Seneye Euroleague'de de başarıdan başarıya koşacağız" açıklaması yaptı.

BAKAN KILIÇ TRİBÜNDE 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu önemli müsabakayı izlemek için Abdi İpekçi Arena'da yerini aldı. Bakan Kılıç, müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bartomeu ile birlikte izledi.

KOREOGRAFİ COŞTURDU

Maçın başlamasından hemen önce yapılan koreografide taraftarlar, tüm tribünlere dağıtılan sarı ve kırmızı renkli materyalleri elleriyle havaya kaldırırken, sarı-kırmızılı takımı tasvir eden resim, üç ayrı tribünde makaralı sistemle yukarı çekildi. Taraftarlar bu arada büyük coşku yaşadı.

İPEKÇİ DOLDU TAŞTI

G.Saraylı taraftarlar tarihi müsabakaya büyük ilgi gösterdi. Abdi İpekçi Arena'nın tribünleri tamamen doldu. Yaklaşık 12 bin 500 kişi kapasiteli salondaki maç için 60 bine yakın taleple karşılaşılmasının ardından biletler kısa sürede tükenirken, tribünlerde yer kalmadı.

KUPAYI SİNAN KALDIRDI

Galatasaray Odeabank takımı teknik heyeti ve oyuncularına madalyaları ile şampiyonluk kupasını, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu takdim etti. Sarı-kırmızılı takım Kaptan Sinan Güler'in kupayı kaldırmasıyla birlikte büyük coşku yaşarken sevincini taraftarıyla paylaştı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...