Çağla Büyükakçay: Rüyada gibiyim

Düzenleyen:
Çağla Büyükakçay: Rüyada gibiyim

SPOR Haberleri

WTA'de kupa kaldıran ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçen milli sporcu, bir haftadır harikalar diyarındaymış gibi yaşadığını belirtti

Murad TAMER

Yıllardır, özlediğimiz, beklediğimiz sevinci bizlere yaşatan Çağla Büyükaçay adeta mutluluktan havalara uçuyor. İstanbul Cup'ı kazanarak WTA'de şampiyonluğa ulaşan ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçen Büyükakçay, müthiş zaferi sonrası yaşadığı günlere inanamadığını söyledi. "Hayatımda ilk defa böyle hissediyorum. İnanılmaz bir duygu boşalması oldu. Birazcık hissiz bir hale geldim"... Çağla başarısının ardından geçen 6 günü böyle özetledi. Turnuva öncesi çok stresli olduğunu ifade eden şampiyon tenisçi, "Gerçekten bununla nasıl baş ettiğime ben de inanamıyorum. Seyircinin coşkusu beni daha iyisine itti, rakibimi de baskı altına aldı. Bunu muhteşem bir enerjiye dönüştürdüm" dedi.
Şoka girdim, ağlayamadım
"Çeyrek finalden yarı finale çıksam, Wimbledon'a garantiliyordum. Yarı finalden finale çıksam, ilk 100'ü garantiliyordum" düşünceleriyle gerildiğini söyleyen Büyükakçay, finale yükselince rahatladığını ifade etti. Şampiyon olunca şoka girerek 'Ne yaşadık biz' diyerek şaşkına döndüğünü anlatan başarılı tenisçi, "Şokta olduğum için ilk gece ağlamadım. Ertesi gün televizyonların benden bahsettiğini görünce, arkadaşlarımdam mesajlar yağınca, başarımla gündeme gelince 'dank' etti. İşte orada ağladım. Çok zor zamanlarımız da oldu çünkü. Bir Türk kızı olarak Türkiye'de yapılmamışı başarmak, bana büyük bir haz verdi. Bu yüzden ağladım. Bu yüzden yeni yeni kendime geliyorum" diyerek hislerini paylaştı

ÜNLÜLERDEN TEBRİK YAĞDI
Eski grand slam şampiyonları Monica Selles ve Tracy Austin, Çağla'yı ilk tebrik edenlerden olmuş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan mesaj geldiğini belirten milli sporcu, "Fatih Terim, Hülya Avşar bizzat aradı. Dışişleri, Aile ve Maliye Bakanımızdan tebrik aldım. Arda Turan'ın benim maçımı seyrederken yaptığı paylaşımı da çok beğendim" dedi

Okulu değil,sporu seçtim
'Bütün arkadaşlarım okulu seçti. Ben tenise yöneldim' diyen Çağla Büyüyükakçay, benim zamanımda eğitim ve sporun bir arada olması mümkün değildi. Artık sistem değişmeye başladı. Eğer ailem 'Hayır kızım eğitimine devam edeceksin' deselerdi teniste olamazdım. Benim arkamda durdular. Durum bu kadar basit aslında" diyerek kararından dolayı ne kadar mutlu olduğunu söyledi.
Sharapova’ya üzüldüm
Performans arttırıcı madde içeren ilaç kullandığı ortaya çıkan Maria Sharapova hakkında da konuşan Büyükakçay, "Sharapova benim hayranlık duyduğum birisi. Her zaman saygı duyuyorum. Onun sağlık problemlerinden dolayı bu ilacı aldığına inanmak istiyorum. Çünkü bu sporun temiz kalması lazım" ifadelerini kullandı.

Çağla Büyükakçay: Rüyada gibiyim

AKIL HOCASI Fatih TERİM

Çağla Büyükakçay İstanbul Cup öncesi Fatih Terim'den yardım aldığını açıkladı. ‘Hemşerim olduğu için kan çekiyor' diyen milli tenisçi, motive edici konuşmalarıyla ünlü olan tecrübeli teknik adamın yanına giderek, "Tenis, futbol fark etmez. Bu işin mental yanı var. Bana ne tavsiye edersiniz hocam' diyererek Terim'den psikolojik destek aldığını söyledi. 

Hedefi ilk 30
WTA sıralamasında 82. sıraya yükselerek Türk tenisçiler arasında rekor kıran Çağla Büyükakçay hedefini büyüttü. Milli sporcu zaman geçtikçe kendisini daha iyi tanıdığını ve hatalarını minimuma indirmeye çalıştığını belirterek, "Yaşadaığım şampiyonluk sayesinde özgüvenim yerine geldi. Hedefim sıralamada ilk 30 arasında yer alarak rekorumu geliştirmek" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...