Kupada aslan kral

Düzenleyen:
Kupada aslan kral

SPOR Haberleri

Son iki sezondur Türkiye Kupası'nı müzesine taşıyan Cimbom üst üste 3. defa finale yükseldi. Büyük bir sürpriz olmazsa finalde derbi heyecanı yaşanacak

BURHAN CAN TERZİ

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde rövanş mücadelesine deplasmanda aldığı 3-1'lik galibiyetin avantajıyla çıkan Galatasaray, evinde kaza yapmadı ve Rize'yi devre dışı bırakarak finale yükseldi: 0-0. Mücadeleye iki takım da yüksek tempoda başladı. Hem G.Saray hem de Çaykur Rizespor orta bölümü çok hızlı geçerken, müsabaka "Bir o kalede bir bu kalede" seyretti... 10. dakikada G.Saray kalesine sağ kanattan akın eden Karadeniz ekibinde Orhan, yerden sert orta yaptı. Ceza sahasında bulunan Ahmet İlhan, gelişine iyi bir şut çıkarırken, top direkten döndü. 22'de Podolski'nin ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin, Gökhan'dan sıyrılmaya çalışırken, dengesini kaybetti. Arkasından gelen Emre Çolak boşta kalan topla son çizgiye inip ortasını yaptı ama Rize savunması tehlikeyi savuşturdu. Aynı dakika içerisinde ani bir hücum gerçekleştiren Rizespor'da Ahmet İlhan savunmanın arkasına sızıp şutunu çekti. Top Muslera'dan geri dönerken başarılı futbolcu tekrar şansını denedi, bu defa da Denayer çizgide kafasını uzatarak gole izin vermedi.
Muslera devleşti
G.Saray ikinci yarıya Yasin-Olcan değişikliğiyle girerken, Rizespor'da da Mehmet Akyüz, Tuszynski'nin yerine oyuna dahil oldu. Hikmet Karaman'ın öğrencileri bu bölüme G.Saray'a oranla daha önde başladı. Kanatları etkili kullanan Rizespor, 48'de gole çok yaklaştı: Sağ kanattan Mehmet Akyüz'ün yerden gönderdiği topa Sylvestre iyi vurdu. Meşin yuvarlak ağlara mı gidecek derken Muslera gole izin vermedi. 54'te bu kez sağdan atağı sürükleyen isim olurken Sercan olurken, Rize'nin yıldızı ceza sahasına girip Carole'ü de geçti. Sercan pasını çıkarmak isterken yine araya Muslera girdi ve tehlikeyi ayağıyla uzaklaştırdı.
Sinan coşturdu
Son yarım saatlik bölümde oyunda dengeyi kuran ve efektif hücum organizasyonları gerçekleştiren sarı-kırmızılılar 62'de inanılmaz bir gol kaçırdı. Rakibini savunmada eksik yakalayan Cimbom'da Podolski sol kanattan topla birlikte ilerleyip, sağdan bindirme yapan Sabri'ye net bir orta yaptı. Tecrübeli futbolcu müthiş servise dengesiz vuruş yapınca, top yan ağlara gitti. 70. dakikada G.Saray'da Sinan oyuna dahil olurken, genç futbolcu gol sevinci yaşayamasa da tribünleri coşturan isim oldu. G.Saray "Alıp alıp giden" Sinan Gümüş'le 74 ve 89'da galibiyet golüne çok yaklaştı fakat top kaleye girmek istemedi! Mücadele başladığı skorla tamamlandı: 0-0

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...