Süper Lig'de Avrupa hesapları

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Süper Lig'de Avrupa hesapları

SPOR Haberleri  / Sabah

Süper Lig’de Avrupa kupalarına katılacak son takımı belirleyecek beşincilik koltuğu için 4 takımın iddiası bulunuyor. Galatasaray, gelecek yıl Avrupa cezasını tamamlayabilmek için ilk 5’e girmek zorunda. Eğer Aslan, istediğine ulaşırsa, altıncı sıradaki takım Avrupa’daki son temsilcimiz olacak. İşte takımlar ve hesapları:

Galatasaray: İlk 5'e girip Avrupa cezasını tamamlaması için Kayserispor'u her halükarda yenmek zorunda. Eğer kazanırsa, Osmanlıspor-Akhisar Belediyespor maçının sonucu kaderi çizecek. Osmanlı'nın kazanamaması Galatasaray'a yetecek. Galatasaray'ın ilk 5'e girmesi ya da girememesi cezası nedeniyle diğer takımların katılım durumunu etkilemiyor. Osmanlıspor: Ankara ekibi, kendi göbeğini kendi kesebilecek durumda. Akhisar'ı yenerse, Avrupa'ya kesin olarak gidecek olanOsmanlı, Akhisar'la berabere kalması halinde Kasımpaşa'nın Trabzonspor karşısında kazanamamasını bekleyecek. Kasımpaşa kazanamazsa beraberlik de yetecek. Yenilgide ise şansları yok. Akhisar BELEDİYE: Osmanlıspor'u deplasmanda yenmek zorunda olan Akhisar, kazanırsa ikili averajda Ankara ekibini geçip Avrupa'ya gidiyor. Eğer Kasımpaşa, Trabzonspor'u yenerse Akhisar Belediye'nin şansı kalmıyor. Kasımpaşa: Kasımpaşa için tek ihtimal bugünkü maçta Trabzonspor'u deplasmanda mağlup etmek. Eğer kazanırlarsa Osmanlı'nın Akhisar karşısında kazanamamasını bekleyecekler.

Gaziantep avantajlı Sivas ve Es Es ümitli
 Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nun ardından hangi iki ekibin düşeceği bugünkü kritik maçlarla belli olacak
 Süper Lig'de son haftaya girilirken Gaziantepspor, Sivasspor ve Eskişehirspor bir yandan da hesap makinesine sarılmak zorunda. İşte üç takımın averaj hesapları: Gaziantepspor: Kümede kalması için evindeki maçta Antalya'dan 1 puan alması yeterli. Gaziantep yenilirse Sivas'ın kazanmamasını isteyecek. Sivas kazanırsa Antep düşecek. Sivasspor: Fenerbahçe karşısında alınacak galibiyet yetmiyor. Ligde kalmak için Gaziantepspor'un yenilgisini bekleyecek olan Sivas, bir yandan da Es-Es'in kazanamamasını istiyor. Gaziantep'e ikili averajda üstün olan Sivasspor, Es-Es devreye girerse üçlü averajla düşüyor. Eskişehirspor: Süper Lig'de kalmak için tek ümidi var. Gençlerbirliği'ni yenmesinin yanı sıra Gaziantepspor'un yenilmesini, Sivasspor'un ise kazanmasını bekleyecekler. Antep ile ikili averajda küme düşen Es-Es, herkes 33 puanda eşitlenirse üçlü averajla Süper Lig'de kalacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...