Türk Messi Emre

Düzenleyen:
Türk Messi Emre

SPOR Haberleri

Karadağ karşısında ikinci yarıda oyuna giren 18 yaşındaki süper yetenek, hızı ve çalımlarıyla rakiplerin başını döndürdü, hocasına "Beni de Fransa'ya götür" dedi

Türkiye, EURO 2016 öncesi son rötuşlarını yapıyor. İngiltere'ye karşı 2-1 kaybetmesine rağmen tarihindeki ilk golünü atan ay-yıldızlılar, turnuva öncesi umut vermişti. 1-0'lık Karadağ galibiyeti ise adeta "Biz bitti demeden bitmez" mottosunu doğrular nitelikte oldu. Çünkü 90+4'te gelen golün santrası bile yapılmadı. Ancak her şeye rağmen maç bittiğinde en çok konuşulan konu ne alınan galibiyet, ne de son dakika golüydü. İkinci yarının başında Volkan Şen'in yerine oyuna giren ve ilk defa ay-yıldızlı formayı giyen Emre Mor, futboluyla seyredenleri adeta büyüledi. UEFA’nın resmi internet sitesi geride bıraktığımız günlerde Emre Mor’la ilgili yayınladığı yazıda “Hızı ve tekniğiyle Lionel Messi’den esintiler taşıyor” demişti. Hızı ve çalımlarıyla rakiplerin başını döndüren 18'lik yıldızı izleyenler, şimdiden "Türk Messi" ifadelerini kullanmaya başladı. Danimarka'nın Nordsjaelland takımında oynayan, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Alman devi Borussia Dortmund'un peşinden koştuğu genç yetenek bu performansıyla, Fransa'ya gidecek 23 kişilik kadroda yer alma şansını da oldukça artırdı.
Gökhan Töre'nin yerine 
Geride bıraktığımız günlerde Emre Mor için, “Şimdi en çok merak edilen konu ise Teknik Direktör Fatih Terim'in Emre'yi EURO 2016 kadrosuna alıp almayacağı. Performansıyla Terim'e "Beni de Fransa'ya götür" diyen Emre, "Öncelikle bana verilen şans ve gösterilen ilgi için başta hocama olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Fransa'da olmayı tabii ki çok istiyorum. Ama elbette bu konudaki karar Fatih Terim'indir" ifadelerini kullandı. Maç sonrası "Emre değişik bir futbolcu" değerlendirmesinde bulunan Terim'in ise kafası karıştı. Tecrübeli hocanın Sinan Gümüş'ün kadroda yer almaması, Gökhan Töre'nin de iki maç cezalı olması sebebiyle Emre Mor'u tercih edebileceği belirtildi. Terim, 31 kişilik EURO 2016 kadrosunu 23'e düşürecek. Mevcut kadrodan 8 futbolcu elenecek. Milli Takım'da sakatlığı devam eden Serdar Aziz'in turnuvada yer alması zor gözüküyor. Terim kadrosunu belirlemeden önce Serdar'ın sağlık raporlarını kontrol edip, son kararını verecek.

UEFA: ETKİLEYİCİ!
Emre Mor'un 45 dakikalık resitali UEFA'nın da gözünden kaçmadı. UEFA, Türkiye-Karadağ maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye son dakika golüyle kazandı" derken, 18 yaşındaki Emre için "İlk maçında etkileyici bir performans sergiledi" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...