Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fener servis kırdı

Düzenleyen:
Fener servis kırdı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler 10 sayı geriye düştüğü maçın son bölümlerinde kendine geldi ve final serisinde 1-0 öne geçerek rakibinin saha avantajını bozdu

UĞUR AKTAN

Spor Toto Basketbol Ligi final serisi ilk maçında kazanan Anadolu Efes'i ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 87-85 mağlup eden Fenerbahçe oldu. Maçın sonunun aksine başını iyi oynayan ekip ev sahibi takımdı. Heurtel'den gelen 7 sayıyla 9-2'lik seriyle başlayan Ahmet Çakı'nın takımı, Obradoviç'in molasının ardından dış şutlarla oyuna tutunmaya çalışan rakibine karşı ilk çeyreği 23-18 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekte Udoh ve Vesely'yi aynı anda oynatarak pota altında hakimiyet kurmak isteyen sarı-lacivertli takım bu çeyrekte de Granger'ı savunmakta zorlandı. İlk yarı Saric ve Heurtel'den gelen 10'ar sayılık katkıyla 40-35'lik Anadolu Efes üstünlüğüyle sona erdi. 
Dixon sırtladı
İkinci yarıya da etkili başlayan ev sahibi ekip, Fenerbahçeli taraftarların Ülker Arena'yı aratmayan desteğine rağmen periyodun bitimine 5.30 kala Cedi Osman'ın üçlüğüyle farkı 10 sayıya çıkardı: 50-40. Cedi'nin üçlüğüyle mola alan Obradoviç, oyuncularının savunma konsantrasyonunu yükseltmeyi başardı ve 9-2'lik seri yakalayan Fenerbahçe, Dixon'ın sürüklediği hücumlarla çeyreği 58-57 önde tamamladı. 
Son anlar nefes kesti
Son çeyreğe her iki takım da yüzdeli hücumlarla başladı. Heurtel'in serbest atışlarıyla son 7 dakikaya 66-66'lık eşitlikle girildi. Kalan bölümde daha az basit hata yapan ve serbest atış çizgisinde hata yapmayan Obradovic'in takım sahadan 87-85'lik galibiyetle ayrıldı ve dört galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 5 Haziran Pazar günü yine Abdi İpekçi'de oynanacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...