Şahika'dan bir rekor daha

Düzenleyen:
Şahika'dan bir rekor daha

SPOR Haberleri

Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, cumhuriyetin 93. yılı şerefine 93 metreye dalarak, yeni bir dünya rekoru daha kırdı.

Ercümen, geçtiğimiz cumartesi günü 110 metreye dalarak, “Değişken Ağırlık Paletli” kategorisinde en derine inen kadın olmuştu. Dün de “Değişken Ağırlık Paletsiz” dalış kategorisinde tek nefesle 93 metreye dalarak, kendine ait ve 2 yıldır kırılamayan 91 metrelik dünya rekorunu geliştirdi. Antalya’nın Kaş ilçesindeki Hidayet Koyu açıklarında gerçekleşen dalış 2 dakika 40 saniye sürdü. Zaferini denizde ekip arkadaşlarıyla, Türk bayrağı açarak kutlayan Şahika Ercümen, dalış sonrası, “Atalarımızın büyük mücadeleler sonunda elde ettiği cumhuriyetimizin 93. yılında, 93 metreye dalarak, ülkemizin huzuru için canını feda eden şehitlerimizi andık. Bugün hâlâ nefes alabiliyorsak onlar sayesinde” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...