Trabzon Alanya'dan sonra Konya'yla da yenişemedi

Düzenleyen:
Trabzon Alanya'dan sonra Konya'yla da yenişemedi

SPOR Haberleri

Ligin ikinci yarısına 4 galibiyetle giren bordo-mavililer üst üste ikinci beraberliğini aldı. Rangelov’un frikik golüne Rodallega karşılık verdi. Onur kurtarışlarıyla bir kere daha devleşti.

Ömer Çetin Engin - Süper Lig’in ikinci yarısına üst üste 4 galibiyetle flaş bir başlangıç yapan ve hayli morallenen Trabzonspor evinde Alanya’dan sonra deplasmanda Konyaspor’la da yenişemedi: 1-1. Sakat stoperi Durica ve cezalı yıldızı Okay Yokuşlu’nun yokluğunda özellikle ilk yarıda belirgin işleyiş zaafları gösteren bordo-mavililer kalesinde çok pozisyon gördü. Aykut Kocaman’ın oyuncuları defans arkasına sayısız sortiler yaparken Onur kalesinde devleşti. 10. dakikada Volkan’ın on sekiz dışından, 5 dakikada sonrasında da Rangelov’un şutlarında Onur kediye döndü. 20’de bu defa Amir’in gelişine abandığı meşin yuvarlak bir kere daha Onur’a takıldı. Efektif futbolu mumla arayan Karadeniz ekibinde 26’daki Olcay’ın pasında topla buluşan Onazi’nin denemesi defanstan sekti, kaleci Serkan’ın kucağında eridi. İlk yarı golsüz bitti.  

7 dakikada 2 gol
İkinci yarıya Konya golle başladı. 47’de on sekiz önünde kazanılan frikik vuruşunu Rangelov öyle kullandı ki Onur kıpırdayamadı bile: 1-0. Ardından Trabzon adeta uykusundan uyandı, yüklenmeye başladı. Sağlı sollu rakibini salladı. 54’te Olcay Şahan iki rakibinden sıyrıldı ve asistledi; Rodellaga bekletmeden vurdu, bordo-mavili formayla ilk golünü attı: 1-1. Trabzon sonrasında yine Rodallega, Mas ve Olcay Şahan’la önemli fırsatlardan yararlanamadı. Ev sahibinde Rangelov ile Bajic’in adrenalin yükselten vuruşlarında Onur, “Bu gece başka gol yemem” der gibiydi sanki. 84’teki Barry Douglas’ın frikiği direkte patlayınca bu zevkli, bol pozisyonlu, Konya taraftarının izlemekten mahrum kaldığı karşılaşma 1-1 sona erdi. 

ERSUN YANAL MAÇI ÖZETLEDİ: Kırılma noktası
“Bu maçı kazansaydık yukarı oynamak için büyük bir şansımız olacaktı”
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal karşılaşmayı değerlendirirken, “Bu maçı aldığımız takdirde yukarı oynamak için büyük bir şansımız olacaktı. 4. deplasmanımız ve mağlup olmadık ikinci yarıda. Seyircisiz oyun çok yavan oluyor. Daha tempolu bir maçın olması seyircilere bağladı” teşhisinde bulundu ve, “Orta sahada çok top kaybıyla maça başladık. Yaptığımız değişiklikle bunu kontrol ettik. Beraberlik her iki takım için de hayırlı olsun” sözlerini kullandı. “Onur’un her maçtaki performansı böyle. Sezon başından beri yükseliyor” vurgusu yapan Yanal, “Olcay oyun ritmini kaybetmişti. Beşiktaş’ta son dönemde şans bulamıyordu. Oyun ritmini kazanıyor yavaş yavaş” şeklinde konuştu. 

 

Onur Kıvrak’a Kocaman  tebrik 
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “İki takım da kazanmak için bütün gayretini ortaya koydu. Kayıp 2 puan gibi gözüküyor. Biz de olumsuz seriyi sona erdirmek için çaba gösterdik. Onur’u tebrik etmek lazım mükemmel kurtarışlar yaptı” açıklaması yaptı. 

En azından 1 puan!
Trabzonspor’un Cezayirli oyuncusu Carl Medjani, “Maçı kazanamadığımız için üzgünüm. İlk yarıda oyunu domine edemedik, kötü oynadık. Bunu değiştirdik ve ikinci yarıda daha iyi oynadık. 1-0’ın ardından en azından buradan 1 puanı alarak yenilmeden geri dönüyoruz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...