HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Masal kabus olmasın

Düzenleyen: /
Masal kabus olmasın
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Haber

SPOR Haberleri

Gruptan namağlup lider çıkan ‘Periler’ 10 sayılık avantajı koruyamadı, tel tel dökülerek 29 sayı farkla mağlup oldu

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın çeyrek final mücadelesinde Yunanistan’a 84-55 yenilerek hayal kırıklığına uğrattı. Favorileri arasında yer aldığı turnuvaya çok iyi başlayan ve B Grubu’nu üç maçta üç galibiyetle zirvede tamamlayan Ekrem Memnun’un öğrencileri önceki performanslarına hiç yakışmayan bir oyun sergileyince sahadan çok ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Millîler Yunanistan karşısında mücadeleye iyi başlamıştı. İlk çeyrekte pota altında Hollingsworth’u iyi kullanan ay-yıldızlılar, savunmada da yüksek direnç gösterince rakibini 10 sayıda tuttu ve ilk çeyrek 15-10 üstünlüğümüzle sonuçlandı. İlk çeyreğin rüzgarıyla başladığı ikinci periyotta 22-12 ile farkı 10 sayıya kadar çıkaran Potanın Perileri, çeyreğin devamında ise adeta kâbus gördü. 
Dağıldık
Lymoura’nın yönlendirdiği hücumlarla 24-8 üstünlük kuran Yunanistan ilk yarıyı 36-30 önde tamamladı. Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Yunanistan, 7-0’lık seriyle farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 30-43. Hollingsworth’a top indirmekte zorlanan millîler, hücumda Olcay Çakır ile etkili olmaya çalışırken, savunmada Maltsi’yi durdurmayı başaramayınca son bölüme 57-40’lık Yunanistan üstünlüğüyle girildi. Son çeyreğe Ayşe Cora ve Pelin Bilgiç ile başlayarak savunma direncini yükseltmeyi amaçlayan Ekrem Memnun’un bu hamlesi sonuç vermeyince Yunanistan karşılaşmadan 84-55’lik galibiyetle ayrıldı.  Öte yandan turnuvada Letonya’yı 67-47 mağlup eden İspanya ile Slovakya’yı 67-40 yenen Fransa yarı finale çıktı. Milli Takım 5.lik-6.’lık maçında Slovakya ile eşleşti. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...