Galatasaray'da Sabri gitti, dertler bitmedi

Düzenleyen:
Galatasaray'da Sabri gitti, dertler bitmedi

SPOR Haberleri

Galatasaray’da yıllardan bu yana süre gelen sağ bek problemi hâlâ çözülebilmiş değil... Emektar Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yenilemeyen ve tecrübeli futbolcuyu adeta kapı dışarı eden sarı-kırmızılı yönetim, bu bölge için yaptığı transfer girişimlerinde tıkanmış durumda.

BURHAN CAN TERZİ - Galatasaray Younès Belhanda’dan sonra Bafetimbi Gomis’i de renklerine kattı. Sarı-kırmızılıların kesin olarak anlaştığı Gomis, dün resmî imzayı attı. Tecrübeli santfor attığı bu imzayla kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağladı. Galatasaray, Fransız golcünün kulübü Swansea’ye 2,5 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Transfer gelişmesini Fransız L'Equipe gazetesi de duyurdu. Fransızlar haberi, "Galatasaraylılar Ramazan Bayramı’nı kutluyor ve yakında yüksek kalitede bir forvete sahip olacaklar" şeklinde duyurdu. Gomis yarın ya da çarşamba günü İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçtikten sonra yeni takımına katılması bekleniyor. 

Sneijder krizi kapıda
Bu arada 19 Haziran’da topbaşı yapan sarı-kırmızılılarda millî takımlara giden futbolculara verilen 1 haftalık ekstra izin de bugün doluyor. Bu oyuncular arasında G.Saray’ın son yıllardaki iskeletini oluşturan Muslera, Selçuk, Sneijder de yer alıyor. Sneijder’in menajeri Guido Albers, bu akşam için Galatasaray yönetiminden randevu alıp, toplantı organize etmişti. Bu toplantının amacı Sneijder’in de katılımıyla, oyuncunun durumunu netleştirmek. Fakat taraftarlar da dahil olmak üzere bir gerginlik söz konusu. Normal şartlarda bugün antrenmanda olması gereken tecrübeli futbolcunun İstanbul’a gelmemesi ihtimaller dahilinde... 

Mevcut kadroda doğrudan sağ bek oynayacak 3 isim var ama hiçbiri Tudor’u kesmiyor... Tete dâhil yeni adaylar için yapılan görüşmeler de tıkanmış durumda
LİNNES: Sağ değil solun alternatifi
CAVANDA: Yetersiz, kulüp aranıyor
TARIK: KadroDA TUTUNMASI çok zor
JUANFRAN: Pahalı geldi
TETE: Kulübü ile anlaşılamadı
CORCİHA: Maliyeti çok tuzlu

Galatasaray’da yıllardan bu yana süre gelen sağ bek problemi hâlâ çözülebilmiş değil... Emektar Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yenilemeyen ve tecrübeli futbolcuyu adeta kapı dışarı eden sarı-kırmızılı yönetim, bu bölge için yaptığı transfer girişimlerinde tıkanmış durumda. Deportivolu Juanfran’dan yüksek bonservis bedeli sebebiyle vazgeçen Galatasaray Yönetimi, Ajaxlı Tete konusunda ise bir hayli yol katetmişti. 21 yaşındaki futbolcu Florya’ya gelmeye ikna olmuş ancak kulübüyle yapılan görüşmelerde “Sonraki satıştan pay” maddesi yüzünden anlaşma sağlanamamıştı. G.Saray oranı yüzde 15’e çekmek isterken, Ajax yüzde 25’te diretmeye devam etti. Transfer görüşmeleri şu an sonlandırılma aşamasında ama Hırvat çalıştırıcının da yönetimden sağ bek transferi beklediği gerçek...


Corchia da pahalı
Igor Tudor’un sağ bek transferinde bu kadar ısrarcı olmasının sebebi mevcut kadrodaki 3 isme de bu bölgede güvenmemesi. Hırvat teknik adam, Linnes’i beğense de, ekstra gayretine saygı gösterse de, Norveçliyi sol bekte alternatif olarak görüyor. Linnes’in sağ bekte beklentilerini karşılayacağına inanmayan genç teknik adam Cavanda ile Tarık’ın da kadroda bile tutulabilecek seviyede olmadığını düşünüyor. Galatasaray’ın sağ bekte gündemine gelen son isim Corchia oldu fakat Fransız Lille kulübü 26 yaşındaki futbolcuyu en düşük 6 milyon avroya satmayı planlıyor. G.Saray’ın sağ bek transferine ayırdığı maksimum bütçe ise 4 milyon avro...

Apronda kaldı!
Galatasaray’ın her konuda anlaşmasına rağmen İstanbul’a getirmekten son anda vazgeçtiği stoper Maicon, dün Sao Paulo’nun, Fluminense ile oynadığı maçın kadrosunda da yer almadı. Teknik Direktör Rogerio Ceni’nin takımda görmek istemediği tecrübeli savunmacı G.Saraylı yöneticilerle görüşüp “Bir an önce beni buradan alın” mesajı verdi. Sarı-kırmızılılar ise Maicon’u getirmek için, İtalyan stoper Acerbi konusunda yapacağı son girişimin tamamlanmasını bekliyor. 

Aslan’a ‘Özer’ kaleci
Galatasaray transferde geleceğe yönelik çalışmalar da yapıyor. Sarı-kırmızılıların, Altınordu’nun 17 yaşındaki kalecisi Berke Özer ile ilgilendiği öğrenildi. Muslera’dan sonra kaleyi uzun yıllar koruyabilecek bir file bekçisi için yoğun bir çalışma yaptığı ifade edildi. 

İsyanın eşiğinde
Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor’un stoper bölgesine ısrarla alternatifler istemesi Serdar Aziz’i isyan noktasına getirdi. Kendine son derece güvenen ve 2-3 hafta sonra tamamen eski seviyesine geleceğine inanan millî futbolcu Tudor’la birebir görüşme yapmayı planlıyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...