Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kartal darphane gibi

Düzenleyen:
Kartal darphane gibi

SPOR Haberleri

Başkan Orman’ın ‘Sürekli alan değil, satan kulüp olacağız” felsefesi Beşiktaş’ı transferde Türkiye’de en çok kazanan takım hâline getirdi

Beşiktaş, son dönemde aldığı oyuncular kadar sattığı oyuncularla da dikkati çekiyor. Son olarak Real Madrid’le yollarını ayıran dünya yıldızı Pepe’yi kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Portekizli ile partner olması düşünülen Marcelo’yu Lyon’a 7,5 milyon avroya satarak bir kere daha adından söz ettirdi. 2 sezon önce devre arasında Hannover’den Beşiktaş’a kiralanan Marcelo, geçtiğimiz sezonun başında 2 milyon avroya Kartal olmuştu. ‘Feda’ döneminden itibaren “Beşiktaş’ta artık sürekli al-al dönemi kapandı. Bundan sonra al-sat dönemi başladı” diyen Başkan Fikret Orman’ın bu felsefesi başarıyla hayata geçirildi ve kulüp son 4 yılda kasasına toplamda 43,75 milyon avro, bir başka değişle 176,2 milyon lira koydu. 
İki kere kâr nasıl edilir? 
Beşiktaş’taki bu değişim Allan McGregor ile başladı. Glasgow Rangers’tan bedelsiz alınan İskoç kaleci, 1,75 milyon avro karşılığında Hull City’nin yolunu tutarken, Beşiktaş’ın yıllar sonra üzerinden para kazandığı ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Chelsea’den 6 milyon avroya alınan Demba Ba, 1 sezon forma giydikten sonra 13 milyon avroya Çin’in Shangai Shenhua takımına satıldı. Ba, geçtiğimiz sezonun devre arasında bedelsiz kiralanarak ‘Bir oyuncudan iki kere nasıl kâr edilir”in örneğini oluşturdu. Altyapıdan yetişen Atınç 6 milyon avroya Leipzig’e satılırken, Ba gibi geri dönüp Beşiktaş’ta geçen sezon kiralık olarak forma giydi. 
Bumerang gibi transferler
Atınç bu sezon için yeniden kiralanırken, sözleşmesine “3 milyon avroluk satın alma bedeli” konuldu. Böylece siyah-beyazlılar 6 milyon avroya sattığı oyuncuyu 3 milyon avroya geri alma şansını yakaladı. Adanaspor’dan 2 milyon avroya alınan Ersan Gülüm de Hebei China Fortune’a 7 milyon avroya satılıp, Ba ve Atınç gibi geri dönen oyuncular kervanına katıldı. Bir anlamda Beşiktaş’ın sattığı oyuncular bumerang gibi hedefi vurup, geri dönerek Beşiktaş’ın kasasını zenginleştirdi. Son dönemdeki kârlı satışlardan biri de Jose Sosa oldu. Metalist’ten 1,4 milyon avroya kiralanan, sonrasında 2 milyon avro bonservis bedeliyle kadroya katılan Sosa, 7,5 milyon avroya Milan’ın yolunu tuttu. Lyon’a 7,5 milyon avroya satılan Brezilyalı Marcelo da koleksiyonun son parçası oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...