Başakşehir'den tatsız start

Düzenleyen:
Başakşehir'den tatsız start

SPOR Haberleri

Abdullah Avcı’nın ekibi UEFA Avrupa Ligi ilk grup maçında dirençli Bulgar ekibi karşısında kötü oynadı, net gollük pozisyon bulmakta bile zorlandı

UĞUR AKTAN - UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, C Grubu’nda oynadığı ilk maçta sahasında misafir ettiği Bulgaristan temsilcisi Ludogorets Razgrad ile 0-0 berabere kaldı. Avrupa futbolunun nispeten güçsüz ülkerinden birinin temsilcisi olmasına rağmen özellikle 2014-2015 sezonunda Junior Caiçaralı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi’nde adından söz ettiren rakibine karşı maç boyunca topa daha hakim bir görüntü sergileyen Abdullah Avcı’nın takımı, katı savunma yapan rakibinin kilidini açmayı bir türlü başaramadı. Sevilla eşleşmesindeki her iki maçta da sergilediği üretkenlikten uzak olan Başakşehir fazla gol pozisyonu oluşturamadı. 11. dakikada Epureanu’nun kafa vuruşu, 1 dakika sonra da Paulo’nun sert şutu hafif heyecan yaptı. 22’deki Paulo’nun kafa vuruşunda da kaleci Volkan başarılıydı. 

İkinci yarı da farklı değil
49’da Emre’nin aşırtma vuruşunda top kaleci Broun’dan oyun alanına geri döndü. 60’ta Gökhan İnler’in çalım atıp yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. Kalan bölümdeki heyecansız ataklar sonucu değiştirmekten uzaktı. Grubun favori takımı Hoffenheim’ın sahasında yenildiği haftada, evinde galip gelerek gruptaki ipleri eline alma fırsatını değerlendiremeyen temsilcimiz, ikinci maçını 28 Eylül Perşembe günü deplasmanda lider Braga ile oynayacak.

KONSANTRE OLAMADILAR
Devler Ligi’nden Sevilla’yı adeta elinden kaçırarak elenen Başakşehir, Bulgar ekibi önünde gerçek görünümünden hayli uzaktı. Abdullah Avcı’nın da takımını yeteri kadar konsantre edemediği ortaya konan futboldan belliydi. 

ABDULLAH AVCI: KAZANABİLİRDİK, ÜZGÜNÜZ...
Üstün oynadık

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı Ludogorets maçının ardından, “Bu seviyeler kolay değil. Bu seviyeleri bilen bir takım. Tipik geçiş takımlarından bir tanesi. 16-17 dakika opsiyonları iyi kullandık. Bazen kayıplar oldu, rakip ve biz de pozisyonlar bulduk” derken, “Düşen topların çoğunu da aldık. 16 taneye yakın şutumuz var. Bugün soyunma odasında üzgün bir hava var. Üstündük, kazanabilirdik ama puanla başladık. Gruptan çıkabilmek asıl ulaşılabilir hedef. Bundan sonra oynayacağımız maçlardan sonra daha netleşecek” sözlerini kullandı.

Hakemlerin etkisi
Medipol Başakşehir’in Hollandalı futbolcusu Eljero Elia maç sonrası, “Bence ortada bir oyundu. Sonuçta bir kanat futbolcusu opsiyonları değerlendirmeli. Hakem sizi savunan oyuncunun faullerini es geçerse bundan cesaret alabilir. Sarı kart verse belki daha farklı olurdu. Elimden geleni yaptım ama iyi defans yaptılar” açıklaması yaptı.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...