Saray'da buhran var!

Düzenleyen:
Saray'da buhran var!

SPOR Haberleri

Üst üste alınan kötü sonuçlar ve arkası kesilmeyen sakatlıklar sarı-kırmızılıların kimyasını bozdu. Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar da yaraya tuz bastı, Devler Ligi’nde bir üst tur da hayal oldu.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan, bu sezona da en büyük şampiyon adayı olarak başlayan Galatasaray’da son haftalarda tren raydan çıktı. Yaşanan puan kayıplarıyla önce duraklama dönemine giren sarı-kırmızılılar şimdi ise gerileme dönemini yaşıyor. Son olarak Schalke’ye İstanbul’daki 0-0’ın rövanşında Almanya’da 2-0 yenilen sarı-kırmızılılar bir üst tura çıkma hayallerini de Kafdağı’nın ardına attı. Peki, Galatasaray’ı hem ligde hem de Avrupa’da gerileten süreç nasıl başladı? Aslında bu soruya ilk olarak yönetimin son dakikaya bırakıp yapamadığı santrfor transferiyle başlamak en doğrusu. Yönetim, elinden kuş gibi uçup giden Gomis’in yerine mutlaka bir transfer yapılacağını duyurmuştu. Ancak ‘hesap hatası’ denilip FFP bahane gösterilerek takıma taraftarların burun kıvırdığı Muğdat dışında golcü takviyesi yapılmadı. 

Golcü yok, gol yok

Yine de Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş’ün ilk haftalardaki performansı bu eksikliği hissettirmedi. Ancak beklenmedik puan kayıpları sarı-kırmızılıları önce zirveden indirdi, sonra da lider Başakşehir’in 4 puan gerisinde bıraktı. Puan kayıplarında takımdaki formsuzluğun etkisi kadar yaşanan sakatlıklar da başroldeydi. Öyle ki Terim, 1-1 berabere kalınan Bursaspor maçında daha ilk yarı bitmeden sakatlıklar yüzünden 3 oyuncu değişikliğini bitirmişti bile. Üstelik 2-0 kaybedilen Yeni Malatyaspor maçında Belhanda da sekizinci sakat olarak revirdeki yerini almıştı. Yaşanan kayıplar ve sakatlık furyasıyla sarı-kırmızılılar Fenerbahçe derbisine çıktı. Evindeki derbide 2-0 öne geçen Galatasaray, tabelanın 2-2’ye gelmesiyle kayıp puanlara bir yenisini eklerken son düdüğün ardından patlayan olaylar da yaşanan travmanın bir yansımasıydı. 

Kriz derinleşir mi? 

Derbi sonrası ise tam bir tufandı. Soldado’nun Belhanda’yı tahrik etmesiyle başlayan olaylar zincirinde kavgaya karışan dört Galatasaraylı futbolcu ve antrenör Hasan Şaş ile sert açıklamalar yapan teknik direktör Fatih Terim, Başkan Mustafa Cengiz ve İkinci Başkan Abdürrahim Albayrak da PFDK’lık olmuştu. Kulüp görevlileriyle birlikte disipline gönderilen isim sayısı 12’yi buldu. Disiplin Kurulu sevklerinin alışıldık şekilde salı günü açıklanması bile Schalke maçı öncesi sarı-kırmızılıların diline doladığı bir ‘kriz’ olmuştu. Derbinin atmosferinden çıkamayan Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’nde Schalke’ye yenilmesi ise hiç de şaşırtıcı değildi. PDFK’dan çıkması muhtemel ağır cezaların sarı-kırmızılıların yaşadığı travmayı ne kadar derinleştireceği ise bilinmezliğini koruyor…

Lige oyuncu kalmadı

Süper Lig’de lider Başakşehir’in 4 puan gerisine düşen, Şampiyonlar Ligi’nde de tur şansını zora sokan Galatasaray, Kayserispor deplasmanında yine zorlu bir maça çıkacak. Bu maç öncesinde Galatasaray kadro kurmakta oldukça zorlanacak gibi görünüyor. Schalke maçının ilk yarısında Linnes’in hafif bir sakatlık geçirdiği ve durumun önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi. Linnes dışında Eren Derdiyok, Yuto Nagatomo, Fernando ve Emre Akbaba da sakat. Ayrıca PFDK’ya sevk edilen Badou Ndiaye, Ryan Donk, Garry Rodrigues ve Mariano’nun alacağı cezalar merakla bekleniyor. Terim’in Kayseri karşısına gençlerden oluşan bir kadro sürmekten başka çaresi kalmamış görünüyor.

Saray'da buhran var!

Terim ve Cengiz’e ikinci şok!

TFF Hukuk Müşavirliği, Galatasaray için fazla mesaide. Önceki gün Başkan Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim, Schalke maçı öncesi ve sonrası TFF ve kurullarını hedef alan açıklamalarından dolayı “Sportmenliğe aykırı açıklamalar” sebebiyle 2. defa PFDK’ya sevk edildi. Bugün toplanacak olan Disiplin Kurulunun derbi sonrası yaşananlar ve bu konularla ilgili kararını vermesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...