Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde evinde Anderlecht'i mağlup etti

Düzenleyen:
Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde evinde Anderlecht'i mağlup etti

SPOR Haberleri

Galatasaray derbisine damgasını vuran Valbuena dün de Belçika ekibini bir gol, bir asistle yıktı.

EMİN ULUÇ

Galatasaray derbisinde 2-0’dan 2-2’yi yakalamanın öz güveniyle çıktı Fenerbahçe, Anderlecht karşısına. Belçika ekibine karşı ilk maçta da aynı geri dönüşü yaşamıştı sarı-lacivertliler, ama bu sefer hedef 1 puandan fazlasıydı. Avrupa Ligi’ndeki iddiasını evinde kazanarak artırmak istiyordu Fenerbahçe. En ufak bir kayba dahi tahammülü olmayan Anderlecht ise evinde yaşadığı şoku Kadıköy’de yaşatarak umutlarını sürdürme peşindeydi. Henüz 1. dakika dolmadan Slimani ile kaleyi yoklayan sarı-lacivertliler, tribünleri coşturdu. Ancak Anderlecht ipleri eline almakta gecikmedi. Presten ve baskıdan yılmayan Belçika temsilcisi, ayağa hızlı paslarla oyunu hakimiyeti altına aldı. Neyse ki, bu üstünlük skora yansımadı. Topun kontrolünü rakibe kaptıran, Fenerbahçe savunma da gedik vermeyince Anderlecht bal yamayan arı profili çizdi. Oysa sarı-lacivertliler, hızlı ataklarla çok daha tehlikeli oldu.

Fransız böyle istedi

Fenerbahçe 10. dakikada atağa çıkarken Valbuena’nın kaptırdığı topta Gerkens’in kesmesine Skrtel engel olurken, sarı-lacivertliler de Ayew, Slimani ve Hasan Ali ile yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi. 43’te Trebel’in kullandığı frikik üst direğe çarpıp auta çıkarken, tribünler rahat bir nefes aldı. Devre golsüz kapanırken, ikinci yarıda çok daha etkili bir Fenerbahçe vardı. 53’te Elif’in şutunu kaleci Didillon direk dibinden kornere çelerken, 58’de inanılmaz bir arzuyla kaleye yönelen Slimani’nin çabasına son anda savunma ayak koydu. 64’te Valbuena’nın sol çaprazdan şutunu eldivenlerinde eriten Didillon, 71’de ise Fransızın aynı noktadan kaleye yolladığı topu çaresizlikle seyretti: 1-0. Valbuena 74’te bir kez daha sahne aldı. Ön alanda yaptığı baskıyla topu çalan yıldız oyuncu, Frey’e Kadıköy’deki ilk gol sevincini yaşattı: 2-0. Slimani 83’te üçüncü gol fırsatını cömertçe harcasa da Fenerbahçe 3 puanı alarak gruptan çıkma yolunda dev bir adım attı.

KOCAMAN-COCU YÜZÜNE BAKMADI AMA
Valbuena için şimdi şov zamanı

 

Önce Aykut Kocaman ardından Phillip Cocu döneminde âdeta kulübeye mahkum edilmişti Mathieu Valbuena. Erwin Koeman iki önemli maçta cesurca on birde sahaya sürdü onu. Şimdi takımını kurtarıyor. G.Saray’la oynanan derbide F.Bahçe 2-0 gerideyken ortaya koyduğu futbol, attığı penaltı ve yaptığı gol asistiyle maça damgasını vuran Fransız yıldız dün de on birdeydi ve klasını bir kere daha konuşturdu. Anderlecht’e de golünü atan Valbuena ardından Frey’e ‘al da at’ dercesine gol pası verdi ve Belçika ekibinin fişini çekti. Süper bücür bu sezon sarı-laciverti formayla Avrupa’da ilk golünü de Anderlecht’e atmış oldu. 

KOEMAN’IN CEZA ŞAŞKINLIĞI
Belhanda birini mi öldürmeliydi!

Maçın ardından konuşan F.Bahçe’nin teknik sorumlusu Erwin Koeman, “Orta sahalarımızın tamamının aynı anda öne çıkmaması gerekiyordu, bir oyuncuyu geride bıraktık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Takım çalışmasından dolayı mutluyum, bunu yaparsanız maçları kazanabiliyorsunuz” derken derbi cezaları ile ilgili olarak da, “Belhanda’nın ceza almaması benim için inanılmaz. Ceza alması için birini öldürmesi mi lazım? Soldado kararı da inanılmaz bir karar. 6 maçlık ne yapmış? Bu adalet mi? Bence değil. Birkaç kez Belhanda’nın Soldado’yu takip ettiğini, bir an kovaladığını gördük. Kafasını, dirseğini, dizini kullanıyor ve kaç maç ceza alıyor? Sadece ‘0’ maç” siteminde bulundu. Hollandalı, “ Herkes sizi izliyor, gençler sizi izliyor. Siz rol modelsiniz. Ben hakemle veya rakiple kavga edersem o zaman oyuncularımdan ne bekleyebilirim. Onlarda aynı yola doğru gider” diyerek Fatih Terim’e göndermede bulundu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...