Aydın Örs, 'Tanjevic'e saygım var ama...'

/ Kaynak: AA
Aydın Örs, 'Tanjevic'e saygım var ama...'

SPOR Haberleri  / AA

TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, antrenör Aydın Örs ve Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç açıklamalarda bulundu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 13-15 Eylül tarihlerinde Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes, Banvit ve Rusya'nın Khimki takımlarının katılacağı 8. Uluslararası TÜBAD-Banvit Basketbol Turnuvası'nın tanıtım toplantısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Levent Tesisleri Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya, TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi ve antrenör Aydın Örs ile Anadolu Efes Altyapı Teknik Koordinatörü Çetin Yılmaz katıldı. Baturalp, toplantıda yaptığı açıklamada, her sene Bandırma'da yapılan turnuvanın bu yıl İstanbul'a taşınmasına karar verdiklerini belirterek, "Bu turnuvaya Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes, Banvit ve Rusya'nın Khimki takımları katılıyor. Bugüne kadar bu turnuvada hep kalburüstü takımlar yer aldı. Basketbolumuzun zor günler geçirdiği günlerde yapılacak bu turnuva herkesin yüreklerine su serpecek ve basketbolu gündeme taşıyacak" diye konuştu. A Milli Takım Başantrenörlüğü için yapılan Bogdan Tanjevic tercihini eleştiren Baturalp, milli takımın soyunma odasında Türkçe konuşulması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Senelerdir soyunma odasında Türkçe konuşulmasını isteyen biriyim. Soyunma odasını yaşayanlar bilir. Türkiye'de çok kıymetli antrenörler var. Derneğimize üye olan Avrupa seviyesinde 5-6 antrenör sayabilirim. Bunların milli takımı çalıştırmasını arzu ediyordum ama böyle oldu. Tanjevic milli takımı yönetiyor diye kötü netice almasını hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiğince kendilerini destekledik. Maalesef kötü bir turnuva geçirdik."
Kılıç: "Bu turnuva bizim için çok anlamlı" Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, TÜBAD-Banvit Basketbol Turnuvası'nın Banvit ailesi için anlamlı olduğunu söyledi. Organizasyonun Banvit ve TÜBAD markaları açısından önemine değinen Kılıç, şöyle konuştu: "Sekiz yıl önce bu teklif yapıldığında çok heyecanlanmıştım. O zamanki amacımız uzun soluklu olmasıydı. Bu turnuva bizim için çok anlamlı. Anadolu'da bir ilçede basketbol için uğraş verirken, böyle değerli bir kurumla ve basketbola emeği geçmiş kişilerle birlikte olmak çok güzel. Hem katılan takımlar hem de Banvit ve TÜBAD markaları için çok önemli bir turnuva."
Örs: "Tanjevic'in şahsına ve kariyerine saygım var ama ..."
Basın toplantısında, A Milli Takım'ın Slovenya'da düzenlenen 2013 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansı sorulan antrenör Aydın Örs ise "Aydın Örs ve TÜBAD üyesi olarak, Tanjevic'in şahsına ve kariyerine saygım var ama Ergin Ataman'ın bu görevi hak ettiğini düşündüğümü daha önce kamuoyuyla paylaştım. Şu anda da aynı şeyleri düşünüyorum" diye konuştu.
Paniğe kapılmadan, sakin olunması gerektiğini vurgulayan Örs, "Turnuva bittikten sonra sakin kafayla, orada görev yapanları sorumlu tutarak işin içinden çıkamayız. Hep beraber bir müzakere yapmalıyız" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 1. TÜBAD-Banvit 2. Lig Turnuvası'na Ankara DSİ ERA, Bandırma Kırmızı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Büyükçekmece Basketbol takımlarının katılacağı bildirildi.
Turnuvanın programı
8. Uluslararası TÜBAD-Banvit Basketbol Turnuvası maç programı şöyle:
13 Eylül Cuma:
18.00 Anadolu Efes-Khimki
20.30 Banvit-Galatasaray Liv Hospital
14 Eylül Cumartesi:
15.00 Galatasaray Liv Hospital-Khimki
17.30 Anadolu Efes-Banvit
15 Eylül Pazar:
15.00 Banvit-Khimki
17.30 Anadolu Efes-Galatasaray Liv Hospital
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...