Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’de yarım asır

Düzenleyen:
Türkiye’de yarım asır

T-Otomobil Haberleri

1967 yılında Türkiye’de üretime geçen Mercedes Benz, 293 kişi ile başladığı yolculuğunda bugün 6 bin 300 çalışana ulaştı

Mercedes-Benz Türk, 50’nci kuruluş yıldönümünü hikâyesinin başladığı Davutpaşa fabrikasında kutladı. Davutpaşa’daki eski fabrika binasında kurduğu özel bir dekorasyon ile katılımcıları 1967 yılına götüren Mercedes-Benz Türk, yarım asır önce ilk otobüsünü banttan indirdiği üretim holünde ise şirketin dünden bugüne yolculuğunu anlatan küçük bir müze kurdu. Törende konuşan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, şirketin 1967’de ilk kurulduğu Davutpaşa’daki fabrikasında üretime başlatığını belirterek “Bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis, 1967 yılındaki ismiyle Otomarsan’ın ilk üretim tesisidir. O tarihte Otomarsan bu tesiste 293 kişi ile günde yarım otobüs üretiyordu. Bugün Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 3 bin 500 çalışanımız ile günde 16 otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda bin 800 çalışanımız ile günde 58 kamyon üretiyoruz” diye konuştu. 50 yılda, pek çok ilke, yeniliğe ve rekora imza attıklarını belirten Sülün “Aksaray Kamyon Fabrikamız ve İstanbul’daki Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz otobüs ve kamyonlar, 70’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’de her üç kamyondan ikisini ve her iki otobüsten birini Mercedes-Benz Türk olarak biz üretiyoruz. 6 bin 300 çalışanımızla ülke ekonomisine ve geleceğine katkı yapmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu. Öte yandan Davutpaşa’daki fabrikanın bulunduğu alan 50’nci kuruluş yıldönümü kutlamaları sebebiyle özel olarak dekore edildi. 1967’lerin Türkiyesi’nin canlandırıldığı alanda, Mercedes-Benz’in Türkiye’de ürettiği ilk otobüs modellerinden, minibüslere ve bazı klasik otomobillere yer verildi. Ayrıca üretilen otobüsün banttan indirildiği üretim holü ise küçük bir müzeye dönüştürüldü.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...