Aklımızı başımızdan alacak

Düzenleyen:
Aklımızı  başımızdan  alacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Binlerce ürünün sergileneceği fuar geleceğin ipuçlarını veriyor. Otomobiller yavaş yavaş kontrolü ele geçirirken, evlerin de bir kumandası olacak

ÖMER TEMUR

Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2016 ABD’nin Las Vegas kentinde başlıyor. 6-9 Ocak tarihi arasında düzenlenecek fuar öncesi firmalar basına özel etkinliklerle yeni ürünlerini sızdırırken CES'te bir çok sürpriz teknoloji severleri bekliyor. Binlerce firmanın katıldığı bu yılki fuara giyilebilir teknolojilerden otomobil teknolojilerine, drone'lardan akıllı evlere, televizyonlardan yeni model telefonlara kadar binlerce ürün damgasını vuracak. 
OTOMOBİLLER
Her şeyden önce bu yıl ki fuara otomobil firmalarının akın ettiğini söylemek gerek. 20'dan fazla otomobil firması 100'den fazla modeli ile fuarda boy gösterecek.  Fuarda Volkswagen tek bir dolumla 500 kilometre yol yapabilecek olan bir elektrikli mikro otobüsü tanıtacak. Sürücüsüz otomobil üretmek için Google ile ortaklığa gideceği konuşulan Ford’un multimedya oynatma, araç içi kontroller ve navigasyon sistemleri ile fuarda yerini alması beklenirken Alman otomobil devi olan BMW ise, Air Touch’ı CES 2016’da duyuracağını doğruladı. AirTouch ile kişiler otomobillerinin multimedya ekranı ile basit el hareketleriyle etkileşime girebilecek ve böylece birçok işlem için dokunmatik ekrana uzanma ihtiyacı ortadan kalkacak. Toyota ise, yüksek hassasiyette bir yol görüntüleme sistemini CES 2016’da açıklayacak. Toyota'nın "Map Generation System" adını verdiği sistem trafikteki araçlardan kamera (Fotoğraf / video) ve GPS verilerini toplayarak bunları işlem merkezinde gönderiyor. Burada toplanan veriler özel olarak işlenerek yüksek hassasiyete sahip yol haritaları çıkartılıyor. 
TELEVİZYON
Geçen yılın CES tüketici elektroniği fuarında hemen hemen bütün TV üreticilerinin 4K’ye adım attığını görmüştük. Bu yıl ise aynısı HDR için geçerli olacak gibi görünüyor. LG CES 2016'ya bir gün kala TV’nin kontrast oranını ve renk doğruluğunu artırarak daha zengin ve gerçekçi bir görünüm sunan HDR özelliğine sahip 3 yeni modelini tanıttı. Netflix de bugüne kadar HDR’ı desteklemek için beklediğini açıklamıştı. Netflix’in CEO’su Reed Hastings’in CES 2016’da yapacağı açıklamada daha fazla ayrıntı vermesi bekleniyor.
AKILLI EVLER 
İnternete bağlı buzdolabı, çamaşır makinesi, ışıklar, prizler ve bunların kontrol edilmesine ilişkin yeni yöntemler CES 2016’da yerini alacak. Samsung, tüm 2016 akıllı TV serisinin Nesnelerin İnterneti'ne (IoT) hazır olacağını duyurdu. Ayrıca kullanıcıların akıllı cihazlara ve IoT hizmetlerine bağlanmasına, bu hizmetleri yönetmesine ve kontrol etmesine imkan tanıyan açık bir platform olan SmartThings ile tüm 2016 yılı akıllı TV ailesi bağlı olacak. LG ise hemen hemen aynı işi gören, silindir şeklindeki SmartThinQ Hub cihazını piyasaya sürmeye hazırlandığını duyurmuştu. Fuarda ayrıca, duş alırken ne kadar suyun kullanıldığını ölçen duş başlığından, akıllı telefonlar kullanarak şöminelerde ne kadar gaz kullanıldığını belirleyen bir modüller de yer alacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...