Windows 10'un kullanıcı sayısı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
Windows 10'un kullanıcı sayısı açıklandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Şimdiye kadarki en hızlı büyüyen Windows işletim sistemi Windows 10

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10, yükselişini sürdürüyor. Firmadan gelen resmi bilgiler, Windows 10'un 200 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı yönünde. Microsoft, bir süre önce yaptığı duyuruda, Windows 10 için 1 milyarı aşkın kullanıcı hedeflediklerini dile getirmişti. Windows 10, 29 Temmuz 2015'ten bu yana genel kullanıma açık ve şimdiye kadar 200 milyon kullanıcıyı geçmesi başarı olarak kabul edilebilir. Bu rakamda ev kullanıcıları olduğu gibi kurumsal kullanıcılar da var. Microsoft, kurumsal müşterilerinin %76'lık diliminin Windows 10'a geçiş yaptığını ekliyor.

Resmi bültenindeki verilere göre Windows 10, Windows 7'yi neredeyse %140, Windows 8'i de %400 oranında geçerek şimdiye kadarki tüm Windows versiyonlarından daha hızlı bir büyüme gerçekleştirdi ve bu süreç devam ediyor.

Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener, "Windows'un herhangi bir eski sürümüne kıyasla, Windows 10'da daha yüksek bir müşteri memnuniyeti gördüğümüz için heyecanlıyız. Aralık ayında, 10 milyar saatin üzerinde Windows 10 kullanımı ile bugüne kadarki en yüksek Windows deneyimini yaşadık. Son zamanlarda, başka bir dönüm noktasına daha ulaştık. Sadece Aralık ayında insanlar Windows 10 ile 11 milyar saatin üzerinde vakit harcadı" dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...