'Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nı kazananlar Sancar'la görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nı kazananlar Sancar'la görüşecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mardin'de düzenlenen "Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nda" dereceye giren öğrencilerden bazıları Prof. Dr. Sancar ile bir araya gelecek.

Mardin'de, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilerden bazıları ABD'de Sancar ile bir araya gelecek, bazıları da İsviçre'deki CERN Bilim Merkezi'ne gönderilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin matematik ve fen bilimlerine ilgi duymalarını sağlamak, var olan ilgilerini artırmak ve Prof. Dr. Aziz Sancar’ın başarı öyküsüne vurgu yapmak, bölgede bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaşatmak amacıyla bilim olimpiyatlarının düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, meslek liseleri ve Anadolu liseleri kategorisinde ilk sırayı alan öğrencilerin ABD'de Prof. Dr. Aziz Sancar’la buluşmalarının sağlanacağı vurgulandı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...