Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Anlık mesaj' SMS'nin pabucunu dama attı

Düzenleyen:
'Anlık mesaj' SMS'nin pabucunu dama attı

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, kısa mesaj hizmeti olarak bilinen SMS'nin, Whatsapp, Snapchat, Viber, Skype, BİP ve Wechat gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına yenildiğini söyledi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, kısa mesaj hizmeti olarak bilinen SMS'nin, Whatsapp, Snapchat, Viber, Skype, BİP ve Wechat gibi anlık mesajlaşma uygulamalarına yenildiğini söyledi.

Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de cep telefonu pazarının henüz doymadığını, tersine pazarda çok büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

SMS'in, anlık mesajlaşma uygulamalarına kıyasla daha az kullanıldığına dikkati çeken Terzioğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi anlık mesajlaşma uygulamaları çıktı. Ben çok gurur duyuyorum ki Türk mühendisleri, Turkcell'de dünyanın en iyi anlık mesajlaşma uygulamasını oluşturdular. Bizim BİP uygulamamız bugün 7 milyon müşterimiz tarafından kullanılıyor. Bunun da aşağı yukarı 1 milyonu yurt dışında kullanılıyor ve BİP, Whatsapp, Snapchat, Viber, Skype, Wechat gibi dünyadaki bu alanda bilinenlerin en iyi özelliklerini içinde toplayan bir uygulama. Buna ilave bir de ücretsiz, her yöne arama gibi kabiliyetleri de sağladığı için çok hızlı büyüyor ve bizi çok sevindiriyor."
"SMS yeniliğe yenik düştü"

Terzioğlu, vatandaşın artık SMS'yi talep etmediğini çünkü daha iyi hizmetlerin olduğunu belirterek, "SMS, maalesef yeniliğe yenik düştü. Yenik düşmesi de doğal, çünkü 'anlık mesajlaşma' hizmetleri, SMS'den daha iyi hizmetler. O yüzden de yavaş yavaş hayatımızda daha az SMS'li daha çok BİP'li bir döneme gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...